Kunst ja oksjonid, klassikud ja kaasaegsed. Intervjuu Tiina Määrmanni ja Lilian Hiobiga

Tiina Määrmanni ja Lilian Hiob.

Käes on üks kunstikirevamaid aegu, sest sügisoksjonite tuules kerkib tähelepanu alla tugev kontsentraat kohaliku kunsti klassikutest ja kaasaegsetest. Tänu alg- ja lõpphindadele räägitakse kunstist tihemini ka sisulises plaanis. Vaal Galerii sügisoksjonid toimuvad 30. novembril ja 2. detsembril ning haamrilöökide ootuses lahkame ja prognoosime galeristi Tiina Määrmanni ning kunstiteadlase Lilian Hiobiga nii kunstituru kui oksjonimaastiku trende ja tulevikuperspektiive.

Vaal Galerii on Eesti vanim erakapitalil põhinev galerii, mis tegutseb alates 1990. aastast. Esimene kunstioksjon toimus teil 1999. aastal ning see on jätkunud tänaseni traditsiooniliselt nii kevad- kui sügisoksjonite näol. Tiina, sina oled 13 aastat Vaal Galeriis töötanud, ütle palun sissejuhatuseks lühidalt, miks võtab üks galerii lisaks aastaringsele näitusetegevusele vaevaks või rõõmuks koondada kokku kunsti ja korraldada oksjoneid.

Bianka Soe

Bianka Soe on kunstiteadlane, Telliskivi Loomelinnaku sisujuht ja kunstifestivali “Ma ei saa aru” peakorraldaja. Loe artikleid (18)