Kadri Kroon: sügiseselt värvikirev kõrvitsamaailm

Erinevad kõrvitsasordid. Foto: Shutterstock

Nii toidupoodi kui ka aianduskaupluste seemneosakondadesse on ilmunud hulgaliselt uusi tundmatute nimedega kõrvitsasorte, üks uhkem ja värvilisem kui teine. Täna lahkamegi kirevat kõrvitsateemat, artikli lõpust leiab lugeja ka tõeliselt tummise muskaatkõrvitsasupi versiooni, meie pere lemmiku.

Eestlase jaoks eksisteerib ainult üks ja õige kõrvits: suur harilik kollakas kõrvitsakera, mida on raske kaalu tõttu tülikas sügisel peale kompostihunnikus kasvamist tuppa vinnata. Kõrvits jäetakse tavaliselt sahvrisse oma aega ootama, et siis sellest jõuludeks marineeritud kõrvitsakuubikud verivorsti kõrvale valmistada. Ilma äädikas marineeritud, nelgi ja kaneeliga vürtsitatud kõrvitsata ei ole ju ühegi Eesti pere jõululaud täiuslik. Nüüdsel ajal kipuvad lapselapsed vanaema kasvatatud kõrvitsaid üha enam ka endale nuiama, et neist oktoobri lõpus halloween’i puhuks hirmutavate nägudega kõrvitsalaternaid valmistada.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)