Silvia Pärmann: Open House Tallinn tõstis rambivalgusse pealinna valgustuse head ja vead

Valgustusdisaini avastusretk viis nii õnnestunud kui mitte nii hästi läbimõeldud näideteni Tallinna kesklinnas. Foto: Marina Karaseva / Open House Tallinn

Oktoobri alguses toimunud Open House Tallinna raames keset sügistormi valgustusdisaini retkele suundunud seltskond tõdes ruttu, et halb valgus häirib linnas halvast ilmast hulga enam.

Open House Tallinn tuli sel sügisel pisut teisiti kui tavaliselt. Mõeldud sündmuseks, mil kõik soovijad pääsevad kahe päeva jooksul tasuta giidituuridele paikadesse, kuhu muidu ei saa, ent selliste tuuride arv oli kahanenud drastiliselt – ning hulk tuure korraldati pisikestele gruppidele, kuhu koha saamiseks tuli aegsasti registreeruda, mõnel juhul ka tasu eest. Kindlasti ei saa kurta need mõnikümmend õnnelikku, kes jõudsid end õigel ajal kirja panna kahele õhtupimedas tehtud valgustusdisaini avastusretkele, mida juhtisid disainer Marko Kuusik ja Joan-Tähven Vene.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)