“Coach annab nõu”. Toomas Tamsar: kuidas keerulisest majandusolukorrast välja tulla ja mida teha töötajaga, kes mürgitab tööõhkkonda

Toomas Tamsar. Illustratsioon: Toon Vugts

Rubriigis “Coach annab nõu” vastab pikaajalise juhtimiskogemusega juhtimistreener Toomas Tamsar tööelu ja juhtimisolukordadega seotud küsimustele. Saada oma küsimus aadressile hello@edasi.org ja võimalik, et järgmisel korral saab just Sinu küsimus vastuse.

Küsimus: “Mu ettevõte kasvas viimase üheksa aastaga päris kenasti. Aga nüüd on jama käes. Kliendid kaovad ja need, kes alles, ei maksa. Mul on paarkümmend töötajat, kes vaatavad minu otsa. Mul ei ole vastuseid. Kuidas siit läbi tulla ja ise terveks jääda?”

Aastal 2009, suure masu ajal, kutsusin Eestisse seminari tegema ühe maailma juhtimise-suurkuju Tom Petersi. Tema käest küsiti sama küsimus ja ta andis mõned soovitused, mida ma küll enam täpselt ei mäleta – peale ühe, viimase. Siiski tema tollasest mõtteviisist inspireerituna panen kirja, mida praegu mõtlen. Kui tundub liiga lihtne, ära loe.

Toomas Tamsar

Toomas Tamsar on International Coach Federationi sertifikaati omav juhtide coach. Töötanud coach’ina umbes 300 juhiga erinevatest riikidest, tippjuhina üle 25 aasta. Loe artikleid (28)