Hedvig Hanson: kellele on vaja Eesti superstaari?

Augustibluus 2014.

Igal aastal otsib Eesti superstaari. Aga kellele teda vaja on? Ja mis teeb artistist üldse superstaari? Üks sõbralik soovitus on mul “vana kalana” noortele lauljatele siiski ka – neile, kes tahaksid kuulda võtta ja kauem laval vastu pidada.

Või noh, ega Eesti ju tegelikult ei otsi, aga pealkiri on selline, suurustav. Suurustav ka selle superstaari-nimetusega. Aga selge see, oleme üle võtnud ameerikalikud tele-show‘d ja mentaliteedi: kõik peab olema vähemalt super! Liialduseta ei saa kuidagi. Liialdusega on aga nagu dopinguga: kogu aeg tuleb annuseid, panuseid tõsta, et see pettus ikka saaks meid illusiooni konksu otsas hoida. Et saaks müüa. Minul, 30 aastat Eesti muusikas tegutsenuna, on superstaarindusest oma realistlik nägemus. Pigem tahaks küsida: kellele on vaja superstaari? Püüan vastuseid leida.

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (145)