Alex Ljadov: Hollywood blackout part 1

Hollywoodi rõõmsameelsus on värskendav ja puhkuse jaoks on siin ideaalne vibe. Olen siin missioonil otsimaks tõde, kas kogu see pillerkaar on vaid väline fassaad või peitub selle taga veel midagi. Loodetavasti suudan mõnest kohalikust läbi puurida ja näha selle pealtnäha perfektse fassaadi taha linnas, kuhu miljonid põgenevad, et kustutada pime minevik ja alustada värske ning säravana.

“Are you having a great day, darling?”

Alustasin oma seiklust esmaspäeva lõunal Venice Beach’lt. See on surfarite ja rulatajate paradiis. Too naabruskond õhkab hipiliku chill & take it easy vibe’i järele. Juba esimesse putkasse sisse astudes tervitas mind naerusuine müüja: “Are you having a great day, darling?”  Algul tekitas see üleelusuurune soojus ebamugavust. Jäätist ostes kordus sama ning hiljem ühte restorani minnes pidin sealselt turvamehelt juba küsima: “Why are you guys so happy?”

Päike paistab, ilm on soe ja mulle makstakse töö eest raha.

Kas ma peaksin siis pigem tusaselt sinu ID’d küsima või sa tahaksid, et olen lõbus ja viskan nalja?

Väga hea point mu meelest. Elades New York’s tuleb sagedamini ette just neid mossis turvamehi ja seega pole pikemalt mõelnud, et võib ka teistlaadi suhtumist leida.

I only do those things to be documented 

Õhtul sõpradega Hollywoodi baaris olles jätkasin oma uurimistööd Texase noormehe Quincy Banks’ga, pinnides, kas ta on siin tõepoolest õnnelik:  “There is just so much to discover, if you think that there is nothing happening, you walk around the corner and you find yourself in a crazy fun situation that can only happen in Hollywood. I am definitely the most happy I have ever been.”

Meie seltskonnas oli ka üks tumedapäine kohalikku eliiti kuuluv piltilus suurte punaste huultega kaunitar, kes ühtäkki keset õhtusööki laualt küünla haaras ja virutas selle vastu seina nii, et vaha tuhandes suunas pritsis! Ümberringi vaatasid kõik shokeeritult suu ammuli meie laua poole. Minut hiljem tuli turvamees, kes rabeleva neiu õlale tõstis ja välja eskortis. Minu kõrval istuv Banks muigas: “See, this is what i mean, but I love her for that!”

Kogu episood oli imeliselt vapustav ja entertaining. Kui olime lahkumas, leidsime sametises minikleidis ja üle põlve mustades saabastes tütarlapse murult kükitamas. Veetlevalt naeratades keksis ta meie juurde ja uuris ega keegi juhuslikult seda episoodi filminud ning nõudis, et klipp otsemaid talle saadetaks: “I only do those things to be documented.” 

Inimesed on õnnelikumad soojema kliimaga maades

Mu tripp Malibu Lagoon Beach’le kinnitab seda teooriat. Ka Uberi juhid on siin üleliia jutukad ning nendest voolab välja mesimagusat elevust, kui uus klient autosse istub. Tihtipeale on tagaistmetel lausa minipood, kus pakutakse sõidu ajal tasuta nätsu, kommi või krõpsu. Ilmselt selleks, et saada hinnatud viie tärniga. Kodus võib sellisest teenindusest vaid unistada, kuid hinnet viis oodatakse sinult igaljuhul. Tavaliselt alustab autojuht: “Isn’t this a magnificent day! Aren’t you feeling amazing? It’s a lovely afternoon for a workout.”

Täitsa lõpp, kui palju ilusaid omadussõnu siinsed elanikud ritta seavad, et igat teist päeva kirjeldada.

Kas poleks tore eladagi pealtnäha muretut ja lihtsat elu mereääres? Ei, minu meelest teeb inimese sügavaks ja huvitavaks just tema probleemid, millega ta tegeleda ei taha, kuid mis tihti osutuvad tema loovuse allikaks. Kui New York’i ma kirjeldaksin kui imeilusalt masendavat, kus inimesed on ehtsad ja ei varja oma tundeid, siis siin ma pole veel selgusele jõudnud, kas inimesed inglite linnas ongi nii rõõmsad või on see ainult fassaad piinatud hingedele, mida üritatakse iga hinna eest varjata. Sest ma ei usu, et Hollywoodi kolimine on lihtne lahendus kõikidele muredele.

cali-teaser-2

Malibus veedetud päev on olnud siinveedetud päevadest üks parimaid. Aeg lausa lendas vees hullates, surfates, inimesi ja olustikku pildistades ning päikest püüdes. Paariks tunniks aeg justkui peatus ja elu oli carefree. Olin lummatud chill‘st eluviisist. Sattusin rääkima ühe režissööriga, kelle autost pilti tegin. Eelmisel ööl toimunud kõva peo käigus oli nende auto graffitiga täis soditud, nüüd vedeles ta oma äripartneriga kokkupandavatel lamamistoolidel. Lühikese vestluse järel pakkus ta mulle juba oma lauaga surfata! Imestasin, kas ta tõesti niisama pakub oma lauda. Selgus, et hetkel filmib ta reality show’d viiest kuulsast surfarist, et tema office on mere ääres, tal on assistent ja üleval mägedes kaks miljonit väärt rannamaja. Mulle laua pakkumine oli vähim, mis ta see hetk teha sai, talle pakkus rõõmu ja rahulolu võõrastele sära silmadesse toomine.

Hiljem veest välja tulles kutsus ta mind laupäeval tagasi, kuna siis filmivad nad oma show’d. Pole veel otsustanud kas lähen, aga pakkumine on intrigeeriv.

Stay tuned for Hollywood blackout part 2.

Stay fab, Alex
instagram@alexandraelizabethljadov
snapchat@alexandraljadov

Alex Ljadov

Alex Ljadov on maailmarändur, kelle reisikohver paikneb hetkel boheemlaslikus West Harlemi korteris. Aeg-ajalt kirjutab ta Edasile oma tegemistest modellimaailmas ja kreatiivsest elust originaalsuse mekas New York’is. Loe artikleid (19)