Vestlussaade “1STAGE”Pääru Oja: alati, kui Õnnepalu midagi kirjutab, puudutab see mind pisarateni

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekord on saatekülaliseks näitleja Pääru Oja. Head vaatamist!

Mõtteid vestlusest:

  • Sattusime mingi aeg tagasi Tõnu Õnnepaluga sõbraks. Alati, kui tema raamatuid loen, pakuvad need mulle lohutust elu vastu. Keegi jändab veel nende samade muredega. Ja see annab lohutust, et me kõik jändame samade muredega. Kas meie siinolek on õigustatud? Kuidas me hakkama saame? Ta teeb seda sellisel statistlikul kombel, et see on nagunii elu, mis läheb ja on. Ja kõik me kogeme neid valusid ja rõõme. Alati, kui Õnnepalu midagi kirjutab, puudutab see mind pisarateni.
  • Ikkagi ennast peab kõigepealt armastama, siis saad teisi armastada. Siis saab see vestlus üldse alata. Eks see nõuab ka igapäevast teadlikku tööd. Iga päev märgata teist inimest enda kõrval. Nii palju kui võimalik. Midagi pole teha, elu on ju pöörane. Täna ka, kell kaheksa alustasin oma päeva. Nüüd saab kell juba kaheksa õhtul. Kaksteist tundi polegi ju midagi vestelnud… “Kas sa söönud oled?” on ainus, mis ma kodus olen rääkinud põhimõtteliselt. See ikkagi algab endast ja sellest tuleb aru saada. Siin on väga keeruline enda sees vahet teha, mis asjad hakkavad ussitama, kui tahan nõu anda teistele. Tekivad tingimused, nõudmised, kõik need asjad. Kui tahan enda eksistentsiks sinult tõestust.

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.