Saja lugu: Oleg Kemerovost/Viljandist

Foto: Kaupo Kikkas

Oleg on legendaarne liikumisjuht Viljandis, kes leidis Siberist tee siia – omal ajal sai kunstiliste teenete eest Eesti kodakondsuse. NĂŒĂŒd on ta töötanud erinevate lavastustega pea kĂ”igis Eesti teatrites ning on vĂ€ga oluline isik etendusmaastikul.

Saja lugu” on dokumentaalne portree Eestist lĂ€bi tema inimeste. Neid on sada ja nad on pĂ€rit sajast erinevast Eesti paigast. Portreed valmimisprotsessist ilmuvad eksklusiivselt ajakirjas EDASI kogu 2018. a jooksul, igal nĂ€dalal 2 lugu. KĂ”ik lood on leitavad siit.

Saja Lugu

“Saja lugu” on Eesti vabariigi sajandaks sĂŒnnipĂ€evaks valmiv ĆŸanriĂŒlene suurteos Eesti inimestest. “Saja lugu” portreteerib neid fotodel ja muusikas ning nende endi sĂ”nadega. Fotograaf Kaupo Kikkas jÀÀdvustab saja eestlase nĂ€od ja paigad ning loob sellest koos dramaturg Laur Kaunissaarega ainulaadse fotoraamatu. Helilooja Erki PĂ€rnoja kirjutab mitmeosalise piiridele pĂŒĂŒdva teose, mille lavastab Jaak Prints ja kus laval on “Saja loo” peategelased – sada eestlast. Kontsertlavastuse “Saja lugu” maailmaesiettekanne toimub festivali JAZZKAAR avasĂŒndmusena 20. aprillil 2018 Noblessneri sadamalinnakus. “Saja loo” aitab publikuni tuua Viru Keskus ja Eesti Vabariik 100. Loe artikleid (70)