Edasi 2.0: checkpoint & uuendused

Foto: Creative Commons

4,5 kuud on möödunud tihedalt ja jooksusammul erinevaid kontroll-punkte võttes. Kõige olulisem saavutus selle perioodi jooksul on kaastöötajatest “tiimiliikmete” tahtmine panustada ja “pealtvaatajate” ergutushüüded. See kõik kokku on kui energiabatoon, mis annab jõudu meediametsas ja -soos edasi ragistada, et võidelda kätte koht pjedestaalil. Koht päikese all.

Kes on Edasi lugeja?

Saame täna toetuda Google Analytics andmetele. Igakuiselt on Edasil 20 tuhat ja 4,5 kuu jooksul on portaali külastanud 70 tuhat kasutajat, kokku on lugejad teinud 170 tuhat lehelaadimist. Viimase kuu statistikat:

  • 3 suuremat lugejarühma: 25-34 (40%), 35-44 (30%), 45-54 (15%).
  • Sooliselt: naised 65%, mehed 35%
  • Linnade TOP: Tallinn, Tartu, Pärnu, Helsinki, Viljandi, Rakvere, Kuressaare, Võru, Keila, Haapsalu, Põlva, London, Stockholm.
  • Riikide TOP: Eesti, Soome, USA, Rootsi, Ühendkuningriik, Taani, Saksamaa, Austraalia, Hispaania, Belgia.

Edasi on mõeldud inimesele, kes tunneb maailma vastu huvi. Keda huvitab nii tervik kui detail, töö kui lõbu. Areng. Olgu ta 20-, 40-, või 60-aastane. Oluline on positiivne ellusuhtumine ja usk, et – kõik on võimalik. Kui vaid ise enda elu eest vastutus võtta.

Lugejate tagasiside

  • “Mulle meeldib Edasi puhtus.”
  • “Keskkond on inspireeriv ja lugemiskogemus nauditav.”
  • “Edasi näol on tekkinud pärisreaalsus.”
  • “Miks Edasit lugeda? Kõik kohad on negatiivsust täis. Aga midagi ju tahaks lugeda!”
  • “Edasi paneb mind tahtma olla parem.”
  • “Asjalik.”
  • “Intelligentne lugemine.”
  • “Stressivaba lugemine.”
  • “Seniste ajaloo põhjal on minu jaoks Edasi tüüplugeja: nooremapoolne inimene, kes tunneb maailma vastu huvi, kes haarab maailma; lugudes ei esitata pelgalt infot, seda sünteesitakse, sa saad asja, mis on läbi mõeldud ja panna siis selle puzzletüki oma maailmapilti; tekstid ei ole liiga pikad ega liiga rasked.”

Viimased uuendused:

  • Menüü uuendused: Eesmärk on abistada lugejat huvitava sisu leidmisel. Teemad on jaotatud 4 peamise rubriigi alla – ühiskond, ettevõtlikkus, kultuur ja eluviis -, taotlus on neid käsitleda edasiviivas võtmes.
  1. Ühiskond: fookus on ühiskonna areng ja väljakutsed, innovatsioon, teadus ja haridus, loodus ja keskkond.
  2. Ettevõtlikkus: ideed juhtimiskultuuri ja meeskonna arendamise, majanduse, enesearengu, turunduse ja kommunikatsiooni kohta.
  3. Kultuur: lood erinevatest kultuurivaldkondadest.
  4. Eluviis: tervis, mood, toit, vein, reis, suhted, noorte elu. Ja huumor, sest ennast ja elu ei maksa liiga tõsiselt võtta. 
  5. Lisaks on rubriik Intervjuu, kus avaldame lühikesi usutlusi eri valdkonna inspireerivate inimestega ning Video, kuhu oleme koondanud erinevad videolood, koomiksid ja piltuudised.
  • Sisuloome: Algus on tehtud videosisu loomiseks, esimesed pääsukesed on inimeste elu tipphetkedest rääkiv saatesari “Sooritus” ning noorte mõtteviisi, elu ja loometööd kajastav rubriik “Noorte elu”.
  • Aktiivne turundus: Portaali tutvustamiseks ja teadvustamiseks toimub erinevaid ettevõtmisi. Üritustesari “Edasi koos…”, koostöö Tallinna Ülikooliga, toetuskampaania “Tuhat & tuline” Edasile hoogu andmiseks, välireklaam, lugude jagamine Facebookis jms.
  • Reklaami- ja turundusvõimalused: Juba lähiajal on võimalik Edasis reklaamisõnumeid suunata ka rubriikide lõikes.
  • Last but not least:  Edasi ei ole One Man Show, egotripp. Portaali loovad kirjutajad ja lugejad oma eelistustega koos. Ehkki alguses oli toimetaja nimi päises põhjendatud, siis täna selle eraldi rõhutamine pole enam hädatarvilik. Edasi on paljude inimeste koostöö vili, see on meie ühine teekond.

 

My cup of coffee – sõltumatuse säilitamiseks on laialdane toetus tähtis. Edasi on kodanikuinitsiatiiv. Mitte vinguda, vaid võtta aktiivne roll loomaks keskkonda paremaks.

Kui tunned, et Edasi on sinu tassike kohvi, siis oled teretulnud osalema uue loomisprotsessis. Loe lähemalt – Edasi toetuskampaania “Tuhat & tuline”. Kampaania kestab sõbrapäevani, aga üleskutse on jõus ka hiljem. Edasi tagab annetajate konfidentsiaalsuse.

Edasi väljakutse hetkel on kaasata erinevaid inimesi toetama ideed ausast, positiivsest, innustavast ja harivast ajakirjast.

Küsimus pole ainult rahalises toetuses, selle olemasolu annaks aga selgema signaali, et huvitatud osapooli, kes tahaksid anda uuele algatusele võimaluse, on rohkem. Ka tegijate vastutus on sel juhul teine. Ma ei häbene Sinu ja paljude teiste toetust projektile küsida, sest ise pühendun 100%.

Rohkem Edasi kohta.

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (263)