Mood, disain, arhitektuur: septembri uudised

Moemärgi Karin Rask tänavuse sügistalvise kollektsiooni keskmeks on juba signatuuriks kujunenud rätsepatööna valminud täisvillased talvemantlid - iga mantel on ainueksemplar ning räägib oma lugu.

Septembrikuu on Eesti disainielus traditsiooniliselt hoogne: Disainiöö programmist leiab nii rõivadisaini etenduse DOM kui ka moetippude Chaneli ja Dioriga samale pulgale astunud Marit Ilisoni loengu, toimub tootedisaini tutvustav SISUSTUS+ ning pärast seda jäävad vaid mõned päevad MoeKunstiKino alguseni.

Mood

Disainiöös on rohkem moodi

20. septembri õhtul toimub Disainiöö raames traditsiooniline rõivadisaini etendus DOM (Disain On Moes): rõivadisainile pühendatud etenduse käigus astuvad publiku ette eriilmelised ambitsioonikad disainerid Eestist. Tänavu teevad kaasa eksperimentaalne kudumidisainer Liisa Kanemägi, meeste triiksärkide disainimisele keskendunud pereettevõte Ewald, jätkusuutliku mõtteviisiga iLLIMOR ja ligi saja-aastase looga perefirma kudumibränd Woolish.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)