Merle Viirmaa: kumb on parem – rohkem või vähem valikuid?

Merle Viirmaa.

Meil on tavaliselt rohkem valikuid, kui ise näeme. Nii filosoofilises kui väga praktilises mõttes. See, kui palju valikuid on otsustamiseks aga paras, sõltub suuresti olukorrast, kontekstist ja isiklikest eelistustest. Ning kuigi kindlat arvu on raske määrata, siis mõned üldised suunised saab siiski välja tuua.

Liiga vähe valikuid?

Kogu coaching’u võti seisneb teadlikkuse kasvatamises. Kontrollida saab ju vaid seda, millest teadlik oled. See, millest sa teadlik pole, kontrollib sind. Teadlikkus loob ruumi valikutele: mida teadlikum sa oma võimalustest ja piirangutest oled, seda rohkem võimalusi ning valikuid sinu ees avaneb. Vaatenurk laieneb ja sa näed erinevaid võimalusi. Oma coach’i-praktikas aga märkan tihti, kuidas klient piirab end ja laseb valikutest keeldudes teistel enda eest otsustada.

Merle Viirmaa

Merle Viirmaa on juhtimiscoach (PCC) ja AoEC coachingu programmide õppejõud EBS’s. Tal on 20 aastat juhikogemust Eesti suuremate meediaettevõtete juhatustes, coachina on ta olnud partner rohkem kui 100 juhile. Loe artikleid (14)