Raivo Vare: BRICS, rahuotsingud ja Prigožini hukkamine

Brasiilia president Luiz Inacio Lula da Silva, Hiina president Xi Jinping, Lõuna-Aafrika president Cyril Ramaphosa, India peaminister Narendra Modi ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov poseerimas kohtumisel Johannesburgis 23. augustil, 2023. Foto: Scanpix

Kuuma poliitikasügise avangud maailmapoliitikas.

Jätkuks juba eelmises ülevaates käsitletud Suure geopoliitilise ümberjagamise teemakäsitlusele on põhjust sellest teemast alustada ka seekord. Ajendiks Lõuna-Aafrikas Johannesburgis toimunud BRICS maade tippkohtumine. Kuid igavust ei pakkunud ka traditsiooniliselt üpris pöördeliste sündmuste aldis augustikuu Venemaal (Prigožini hukkamine ja selle järelmid), samuti erinevad arengud Ukraina sõja ümber (läbirääkimisinitsiatiivid rahu sõlmimiseks).

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)