TED Talk: mida on vaja, et olla hea juht?

Jälle see küsimus. Jah, kuigi maailmas eksisteerib lõputul hulgal juhtimisteemalisi koolitusi, kirjandust jm õpimaterjali, siis lahendus sellele, kuidas olla edukas juht ja seda eriti muutuvale tulevikule mõeldes, võib olla palju lihtsakoelisem kui arvutute koolitusprogrammide väisamine. Juhtimisekspert Roselinde Torres jagab allolevas videos kolme küsimust, mida iga juht peaks endalt otsekoheselt küsima, kui soovib aru saada, missugune juht ta on ja mõtleb, kuidas edasi minna ja areneda.

Torres, olles 25 aastat oma karjäärist jälginud ja uurinud erinevaid juhte ja juhtimiskultuure, märkas mõned aastat tagasi, et vead oskuslikus juhtimises on muutunud sagedasemaks kui kunagi varem, olgugi et juhtimisoskuse arendamisse investeeritakse tänapäeval oluliselt rohkem. Tal tekkis soov teada saada, mis on see, mida teevad head juhid teistmoodi, et nende juhitud ettevõtted saavad jõudsalt kasvada ega pea olude muutudes tagasi tõmbuma, nagu nii paljud teised on sunnitud tegema.

Püstitades kolm küsimust, millele ausalt vastamine paneb juhi endale möödapääsmatult otsa vaatama, jõuab Torres tõdemuseni, et 21. sajandi juht peab julgema lahti lasta minevikust, loobuma teadmistest ja praktikast, mis on ehk siiani edukad ja usaldusväärsed olnud. Edu toob see, kui sinu ideed on valmis toetama ka need inimesed, kes ei ole pärit sinu tavaliselt suhtlusvõrgustikust, kelle taust on mitmes mõttes täiesti teine. Võti on julguses oma mugavustsoon hüljata ja erisustega rinda pista.