Silvia Pärmann: Graaff-Reinet, Lõuna-Aafrika Vabariik. “Hooajaväline reisija”

Turistide seas populaarsuselt kolmas riik Aafrikas, Lõuna-Aafrika Vabariik, mis võõrustas mullu ligi seitset miljonit turisti, ei saa endale hooajavälist rahu lubadagi, selleks pole aastas lihtsalt piisvalt palju päevi. Ent Karoo poolkõrbes, kus tukub Lõuna-Aafrika vanuselt neljas linn Graaff-Reinet, valitseb südasuvel üllatav vaikus. Foto: Silvia Pärmann

Pilvelinaga kaetud Lauamäest, moodsatest kõrghoonetest, kurikuulsatest slummidest, ummikutest, 4,6 miljonist kohalikust ja veel miljonitest turistidest tulvil Kaplinnast jõuab mööda kihutamiseks perfektset maanteed Graaff-Reinetisse kohale sama kiiresti kui Tallinnast Vilniusesse. Ent ometigi tundub see 1786. aastal rajatud linn asuvat maailma lõpust veel mõned kilomeetrid edasi.

Rubriigis “Hooajaväline reisija” avaldame lühikesi reisikirju paikadest, kuhu Edasi kaasautorid satuvad turismi madalhooajal.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)