Kadri Kroon: parimatest parimad. Aasta Vein 2023

Veinide hindamine toimub pimedegustatsiooni meetodil. Foto: Kadri Kroon

Igal aastal tunnustab Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon meie müügivõrgus saadaolevate veinide seast parimaid kuld-, hõbe- ja pronksmärgiga. Hindamine toimub pimedegustatsiooni meetodil. Anname kokkuvõtliku ülevaate seekordsetest medalivõitjatest koos konkursi paneelijuhtide kommentaaridega.

Aasta Veini konkurss toimus sel aastal kolmandat korda ja hindamisele laekus 38 maaletoojalt kokku 518 veini. Konkursile saavad oma veinid esitada nii hiigelsuured maaletoojad kui pisikesed pereettevõtted, tuleb vaid kaks eksemplari maitsmiseks kohale saata ja maksta osalustasu iga esitatava veini eest. 518 on päris arvestatav hulk veine, millel nüüdseks olemas ka hinnang – ikka selleks, et Eesti veinitarbija ja sommeljeed veinivalikus paremini orienteeruda saaks.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)