Kaja Kann: Tallinna Linnateater näitab oma uut nägu. Ülevaade uuslavastustest

"Tõhususe sümfoonia". Foto: Tallinna Linnateater

Tallinna Linnateatri kauane kunstiline juht Elmo Nüganen pani 2021. aastal ameti maha ja uueks juhiks valiti Uku Uusberg. Üldse on teatril olnud üleminekuaeg, kolides vanalinnast Kalamajja ja väikestest saalidest suurde. Sel hooajal näitab Linnateater jõuliselt oma uut nägu. Esietendunud on Ivar Põllu, Marta Aliide Jakovski, Rainer Sarneti ja Renate Keerdi lavastused. Kaja Kann teeb ülevaate uuslavastustest.

Linnateatri kodulehel on Oscar Wilde’i tsitaat: “Minu silmis on teater suurim kõigist kunstivormidest, see on kõige vahetum viis, kuidas üks inimene saab jagada teisega seda, mida tähendab olla inimene.” Sellega, kas teatrikunst ikka on suurim kõigist, võib muidugi vaielda, aga mööda tsitaati minnes saab teatri uue näo kohta öelda mõndagi.

Kaja Kann

Kaja Kann on kaasaegse tantsu koreograaf, tantsija ja treener, ZUGA ühendatud tantsijate ning OMAtsirkuse üks asutajaid. Tegutseb üha enam ka kultuuriajakirjanikuna ja kirjanikuna. Tema teine raamat "Tänavatüdruk" (2020) pälvis Tallinna Ülikooli kirjanduspreemiate jagamisel eripreemia. Loe artikleid (53)