Videokonkurss noortele. “Edasi on ka minu mõte”

Meil on Edasi paberajakirja 4. sünnipäeva ja kevadega seoses pakkumine noortele videotegijatele! Pane end proovile, tee meile reklaamklipp ning aita teha Edasi tuntumaks.

Konkursil osalemise tingimused:

  1. Video eesmärk: klipp peab viima inimesteni teadmise, millist kasu ja väärtust Edasi neile loob. Rohkem taustainfot Edasi kohta leiad siit: Mis on Edasi?
  2. Mida hindame: saadetud tööde puhul hindame julget loomingulist lähenemist, isikupärast väljenduslaadi, värskeid mõtteid ning kui sisuliselt ja eristuvalt video väljendab Edasi lubadusi ja brändi olemust.
  3. Kes saavad osaleda: konkursile on oodatud videoklipid 15-25-aastastelt noortelt. Pole oluline, kas videondus on su eriala või tegeled sellega hobikorras.
  4. Töö peab vastama autoriõigustele: klipi edastamisega kinnitab saatja, et ta on teose autor ja tal on kõik vajalikud litsentsid ning õigused videos tarvitatud materjalide (pilt, heli vms) kasutamiseks.
  5. Tähtaeg ja tehnilised tingimused: klipi maksimaalne pikkus võiks olla kuni 1 minut 30 sekundit ja saadetud MP4-formaadis. Valmis video link allalaadimiseks palume saata aadressile hello@edasi.org hiljemalt 31. juuliks. Me ei eelda konkursile esitatud töödelt professionaalse videofirma taset, siiski peaks klipi tehniline kvaliteet olema piisav avalikkusele esitamiseks. Koos videoga palume saata ka autori(te) nime(d), klipi pealkirja ja lühikese kokkuvõtte klipi tutvustamiseks.
  6. Žürii ja tulemustest teavitamine: žürii (Edasi toimetajad ja vähemalt üks väline ekspert) hindab saadetud videoid kuu jooksul ja kuulutab tulemused välja septembri alguses 2023 Edasi veebiajakirjas. Konkursile saadetud videoid palume enne seda mujal mitte avaldada.
  7. Auhinnad: kui autoreid on mitu, siis jaguneb auhind meeskonna peale.
    1. Esimesele kolmele on rahaline preemia, auhinnafond kokku on 1000€ (netosumma), mis jaguneb vastavalt: 1. koht 500€; 2. koht 300€; 3. koht 200€. Lisaks saab esikolmik meeskonna peale ühe lisaauhinna, milleks on kas Edasi paberajakirja aastatellimus või Edasi veebiajakirja tellimus pooleks aastaks.
    2. Lisaks anname välja kuni 3 eripreemiat, autor saab valida ühe meelepärase auhinna Edasi toodete ja meenete seast (iga eripreemia vääringus kokku kuni 100€).
    3. Kõik auhinnatud klipid avaldatakse Edasi veebiajakirjas ja Edasi YouTube’i kanalis.
  8. Klippide õigused ja võimalikud muudatused: klipi saatmisega Edasi videokonkursile kinnitab saatja, et juhul kui töö jõuab auhinnalisele kohale (esikolmik ja eripreemiad), siis on Edasil õigus klippi kasutada oma turundustegevuses piiramatu aja vältel. Kui Edasi soovib mõnes auhinnatud klipis teha parandusi või edasiarendusi, tehakse neid koostöös autori(te)ga ja lisatasu eest.

Sebastian Lotman: “Infomürast vabaks”

Avame konkursi klipiga, mille on võistluseväliselt Edasile loonud Sebastian Lotman, Gustav Adolfi Gümnaasiumi 10. klassi õpilane.

Sebastian Lotman: “Klippi looma asudes oli ülesande püstituseks, et klipp peaks meeldima noortele, nii et hakkasin selle ümber arendama suvalisi ideid. Lõpuks võtsin lihtsa lahenduse kasutada sõpru näitlejatena ja lisada reklaami huumorit. Uurisin edasi.org lehekülge ja teisi digiajakirju, et näha, mis on Edasi ainulaadne joon, ning lõpuks jäi silma intuitiivne kasutajaliides ja rahustav disain. Olles montaažiga aastaid tegelenud, filmisin reklaami, kus fookus oleks visuaalsetel efektidel. Filmisin koolist laenatud tehnikaga, kuid unustasin filmida ühe olulise kaadri ja seetõttu tekkis plahvatuse kaader, kus montaažitaust mu päästis. Peale ühe kaadri ununemise ja trammis filmimise raskuste oli veel puudus mikrofonist, mistõttu eemaldasin kogu heli ja lisasin ühe helifaili haaval uue audio, seda manipuleerides sobima trammi akustikaga.”