Madis Müür: palgapäevast palgapäevani elamisega rikkaks ei saa. Teekond jõukuseni – investeerimine

Foto: Susanne Nilsson, Flickr, CC

Käes on suvi, Tallinna reisisadamas randub järjekordne suur kruiisilaev, maha linna uudistama astub paartuhat turisti, enamuses vanusevahemikus 40-70 eluaastat. Vaadatakse põhilisi vaatamisväärsusi, proovitakse mõnes heas restoranis kohalikke maitseelamusi, väike õlu raekoja platsis, mõni šoppab, mõni ostab suveniire. Miks on nii, et läänes on just vanem generatsioon see, kellel on rohkem rahalisi võimalusi niimoodi elu nautida, aga Eestis ja mujal uutes majandustes on suhteliselt jõukam pigem 25-40 vahemikus spetsialistid ja ettevõtjad?

Vastus on – investeerimine. Liitintress on kaheksas maailmaime ja aeg on investori parim sõber, need inimesed on need mõlemad võimsad relvad enda kasuks tööle pannud. Tihti pannakse keskpärase müügitöö tulemusel küll liitintress enda kahjuks tööle ja siis makstakse tarbimis- ja reisilaenude eest teistele intressi, aga intressi saaja poole peal on palju parem olla. Raha on ju inimese tehtud töö, miks peaks kogu selle töö laiaks lööma, kui see varem tehtud töö võiks Sinu jaoks ka edaspidi, kasvõi igavesti tööd teha? Tasub osta ajaga hinnas kasvavaid varasid ja neid hoida, see on üks lihtsamaid ja lollikindlamaid meetodeid enda jõukuse kasvatamiseks.

Madis Müür

Madis Müür on investor, ettevõtja ja endine edukas elukutseline pokkerimängija. Madis jagab Edasi lugejatega oma isiklikke investeerimiskogemusi, tähelepanekuid, õppetunde ning mõtteid, kuidas erialase eneseteostuse, sissetulekute tõstmise, säästmise ja investeerimisega enda jõukust kasvatada. Jõukam ühiskond on ka õnnelikum, tervem ja enda valikutes vabam. Loe artikleid (8)