Klavan “Pealtnägijale”: tulin Viljandi kruusaväljakute pealt ja nüüd olen jalgpalliparadiisis

Eesti spordifännid vajavad edulugusid nagu õhku. Praegune suurim täht on 30-aastane Ragnar Klavan, kes liitus suvel Inglismaa klubiga Liverpool ja sai hoobilt kõrgemapalgalisimaks Eesti sportlaseks ning meheks, kelle iga liigutust jälgivad miljonid. See on suur saavutus. Pealtnägija sai esimeste ajakirjanikena loa näha Eesti keskkaitsja kodu ja tööd seestpoolt.

Millise kaliibriga mängu meie mees õieti sattus, annab aimu juba tõsiasi, kui kiivalt kaitseb Liverpool tööandjana oma mängijate eraelu ja ohutust. Pärast Klavani enda nõusolekut ja detailseid läbirääkimisi klubiga lubatakse “Pealtnägija” tema koju. Klubi näpunäidete järgi valis eestlane kodu maineka piirkonna tupiktänavasse ja lukustatud aia taha, et eemal hoida nii pätte, kiibitsejaid kui kõmupiltnikke. Aadressi mõistagi öelda ei tohi.

Klavan ja Klopp

Lõppenud nädal oli üks meeldejäävamaid Klavani karjääris. Edukas debüüt koduväljakul ja kirsina tordil teisipäevane värav annavad alust loota, et Eesti vutimees saab tulevikus maailma tippseltskonnas rohkelt mänguaega.

Klavan ei salga, et karjäärialaselt on ta täitnud oma unistused sajaprotsendiliselt ja enamgi veel. Samas püüab ta kahe jalaga maa peale jääda.

“Põhiliselt unistan, et mu perel ja lähedastel hästi läheks, see on väljaspool jalgpalli. Jalgpallialaselt olen väga paljudest asjadest unistanud oma karjääri jooksul, enamik on ka täide läinud,” nentis Klavan.

“Olen endale selgeks teinud, et kuni viimase trennini, viimase mänguni annan endast kõik. Et kui ma kunagi oma karjääri ära lõpetan, siis 60-aastasena tagasi vaadates ei mõtle, et seal 2010 pool aastat võtsin täiesti lõdvalt, võib-olla kui seal oleks juurde pannud, oleks jõudnud kaugemale.”

See on ka üks mu põhimõte, mille najal olen edasi liikunud – iga päev endast maksimum anda, et pärast mingit kahetsust poleks.

Vaata Pealtnägija (19min)