Kristel Randrüüt: Portugali varjatud pool

Sistelo. Foto: Kristel Randrüüt

Portugal on palju enamat kui turistide lemmiklinnad Lissabon ja Porto ning Algarve šikid suvituskohad. Portugali külalislahkus tuleb märksa paremini esile maapiirkondades ja väikelinnades, mis jäävad enamasti väljapoole turismitööstuse kombitsaid. Elan ise juba viiendat aastat Portugalis, ent see maa suudab mind ikka ja jälle üllatada, pooled pärlid on mul endalgi veel avastamata. Tutvustan teile oma viimaste aastate leide, sekka mõned tuntumad paigad.

Artikkel on värskelt ilmunud ka Edasi paberajakirja kevadnumbris, mis on saadaval suuremates kioskites üle Eesti ja jaekaupluste ajakirjandusletis.

Kristel Randrüüt

Kristel Randrüüt on paljudele tuttav kui Tigu Kristel, kes pidas Tallinnas 10 aastat legendaarset mereandide ja pärimuskulinaaria poolest tuntud vinoteek-restorani. Juba mitmeid aastaid tagasi soetas ta vana maja koos lopsaka aiaga Portugali ja võõrustab seal Tigu kombel külalisi. Aeg-ajalt satub ka Eestisse, kus iga kord püüab ette võtta mõne pop-up-ürituse. Toidu-, veini ja reisimõtteid jagab ta oma blogis tiguteek.com. Loe artikleid (15)