Katrin Saali Saul: kaotamine ei ole häbiasi

Katrin Saali Saul. Foto: Stanislav Moškov

Mõnikord ongi objektiivselt keegi teine süüdi, aga sageli on inimestel oma ebaõnnestumiste juures siiski suurem või väiksem omavastutus.

Inimese olemusest saab päris palju aimu siis, kui teda saadab suur edu või tabab sügav kaotus. Kas ta läheb edu korral õhku täis? Edu võib inimese kuplialuse täitsa segi pöörata – ta võib tunda, et on teistest parem, sest mingi parameetri kohaselt ongi ta paljusid ju edestanud. Rahvatarkus soovitab tipus olijatele – ole lahke nendega, kellest mäkke tõustes möödud, sest kui su tipusolemise aeg saab täis, kohtud sa laskumisel nendega taas.

Katrin Saali Saul

Katrin Saali Saul on pereterapeut ja Vikerraadio psühholoogia-alase saate „Peresaade“ autor ja saatejuht. Oma kolumnides uurib ja kirjeldab suhteid, nende toimimise ja mittetoimimise seaduspärasusi. Tema sulest on ilmunud kolm raamatut: "Naiseks olemise kunst. Avasta oma naiselik vägi läbi arhetüüpide maagilise maailma" (2015), kirjanduskonkursi BestSeller aimekirjanduse kategooria võidutöö "Eluterve kärgpere käsiraamat"(2016) ja logiraamat „Aasta eredad hetked“ (2017). Loe artikleid (42)