Raju unenägu: Mart Helme kirjeldab oma kohtumist ingliga. Quo vadis, Eesti poliitika?

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees, Pärnumaa valimisringkonna esinumber Riigikogu valimistel Mart Helme rääkis EKRE valimistuuri raames Pärnus peetud mõistukõnes oma unenäost, mis hoiatas Eestit ootavast tumedast tulevikust, kui praegune võim edasi võimutseb. Ingel ütles talle, et teile on määratud päästma see maa, aga seda juhul, kui ta suudab äratada rahva.

Mart Helme: “Ükspäev ma lendasin Eesti kohal. Ja ma nägin enda all aeglaselt surevat maad, ma nägin mahajäetud maju, rüüstatud metsi, võsa, metsloomi, ma nägin tühje külasid, kus pole enam ühtegi inimest, kes selle küla nime teab.

Ja kui ma niimoodi lendasin Eesti kohal, siis lendas mulle vastu üks ingel ja see ingel võttis mu kätest kinni ning ütles: “Sa ei ole veel kõike näinud. Vaata, vaata teraselt alla.” Ja ma vaatasin. Ma olin Tallinna kohal, Toompea kohal. Ma olin Stenbocki Maja kohal. Ja ma nägin, et sealt imbub tintjat suitsu, udu, mis valgub mööda Eestit laiali ja katab Eesti tiheda läbitungimatu paksu udulaamaga. See oli hirmutav, sest see udu oli kuri, lausa tigedus.

Ja siis ütles ingel: “Vaata veel tähelepanelikumalt.” Ja siis ma nägin, et seal Stenbocki Majas istub üks naine, ja see udu tuleb tema suust. See tintjas kurjuse udu tuleb tema suust (saal aplodeerib) ja matab Eesti enda alla. Ja siis pani ingel oma käte mulle otsa ette ja ütles: “Teile on määratud päästa see maa. Te päästate selle maa. Aga ainult siis, kui te suudate äratada selle maa rahva.”