Kadri Kroon: küünlakuu peitusemäng salabaarides

Foto: Parrot Resto & Bar

Külm ja heitlik veebruar suisa kutsub hinge ja vaimu turgutamiseks soojendavale kokteiliõhtule. 1920ndatel Ameerika keeluseaduse ajast alguse saanud speakeasy-kultuur on viimastel aastatel ka Eestis kõvasti kanda kinnitanud. Siin kehtib pigem reegel, et vähem on rohkem, kokteilid on koguselt pisemad, aga maitsemeeltele on pidu garanteeritud.

Algselt ei tohtinud speakeasy’dest kõva häälega kusagil rääkida, need asusid kas mõne äri tagaruumis, keldris või suletud uste taga, kuhu sisse sai vaid parooli teades. Kui jutt levima pääses, oli kohe politsei platsis, kliendid laiali saadetud ja koha pidajatel pahandus majas. Uue aja speakeasy’dest on ehk kõige legendaarsem New Yorgi PDT ehk Please Don’t Tell, kuhu sisse pääseb East Village’i hot-dog’i-söögikohta paigaldatud punasest Londoni telefoniputkast läbi liikudes. Los Angelese Adults Only baari ukse leiab seksivideote poe tagaseinast. La Floreria Atlantico Argentiina pealinnas Buenos Aireses on ära peidetud lillepoe tagaruumi. Nii-öelda nurgataguseid osavalt silma eest varjatud baare on ka siinmail rõõmustavalt palju. Autorikokteilide ja baaride signatuurjookide tase saab seeläbi kõvasti boost’i juurde.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)