Marko Mäetamm. Ameerika päevik: kampus

Hamilton, NY

Meie uus kodu siin väikeses Hamiltonis asub tänaval, mille nimi on College Street. See algab Lebanon Streedilt, millel ei ole mingit pistmist päris Liibanoniga, ja lõpeb täpselt keset Colgate University kampust kõrgel mäe otsas ilusa kullast torniga maja juures, mille nimi on Chapel. Ehk siis Kabel. Ja millel omakorda ei ole mingit pistmist sellega, mida mina olen harjunud kabeliks pidama – külm, pime ja niiske kivist ruum, kus hoitakse surnuid. See kabel siin on pigem nagu Estonia kontserdisaal.

Lugematu rida mugavaid klapp-toole tahapoole tõusvas joones, lava kohal hiigelmõõtu viledega kontsertorel, seintel ja laes rohked kullast nikerdused. Ja muidugi lühtrid! Kõik natuke nagu vanaaegse moega, aga nagu ei ole ka.

Marko Mäetamm

Mäetamm Marko on kunstnik. Tema töödes leiab kommentaare nii ta isiklikule elule kõige intiimsemal tasandil kui ka teda puudutavatele-mõjutavatele sündmustele meid ümbritsevas ühiskonnas laiemalt. Marko kirjutab ja joonistab Edasile sellest, mis tundub tema arvates oluline ja mis võiks korda minna ka Edasi lugejatele. Loe artikleid (100)