Madeleine Tults: tarbida või mitte tarbida, see on küsimus. Mida toob aasta 2023?

Balenciaga kauplus Londonis. Foto: dezeen.com

Elame keerulisel kriiside ja vapustuste ajal, mil tulevikust mõtlemine on saanud olulisemaks kui kunagi varem. Rahvas ostab usinalt Maalehe aastahoroskoopi ja ettevõtted koostavad strateegilisi kolmaastaplaane, ent tekkinud on ka suurem huvi eksistentsiaalsemate küsimuste vastu maailmas toimuva terviklikumaks mõistmiseks.

Seltskonnas futurismiharrastusest rääkides tahavad vestluskaaslased kohe teada, millal sõda lõpeb, millal pööravad turud tõusule ja milline on maailm, kui see praegune hullus läbi saab. Ma ju ei tea, ma pole selgeltnägija. Futurism on tulevikule mõtlemise distsipliin, mis pakub ajaloolistel teadmistel, tähenduslikel signaalidel ja makrotrendidel põhinevaid prognoose ning võimalikke stsenaariume. Keskendun seekord kergematele teemadele nagu tarbimistrendid ja üksikute majandussektorite suundumused, vaadates ette 2023. aastasse ning illustreerides trende näidetega laiast maailmast. Tarbimist puudutav on paratamatult mõjutatud maailmas toimuvatest sündmustest ja kriisidest.

Madeleine Tults

Madeleine Tults on interaktsioonidisainer ja futurist. Futurismi teemal on ta end koolitanud Palo Altos asuvas tuleviku-uuringute ja -hariduse organisatsioonis Institute for the Future, kus tegutseb nüüd ise koolitajana. Eestis peab ta futurismi teemal loenguid ning viib läbi töötubasid. Loe artikleid (1)