Mare Kelpman: hoian silmad lahti ja meeled erksad. “Kes on kes Eesti moes”

Mare Kelpman on ehitanud üles brändi Kelpman Textile, kus harilikust villasest sallist, pleedist ja mantlist on saanud tänapäevaselt kõnelevad aksessuaarid. Ehkki Kelpman on ise öelnud, et tal pole kunagi olnud ambitsiooni saada moedisaineriks, on just tema toonud Eesti tekstiilidisaini siinsesse tänavapilti värvikamalt ja meeldejäävamalt kui keegi teine. Foto: Annika Metsla

Loojat innustab ju ikka enim see, kui tema loomingut vajatakse ning inimesed seda rõõmuga kannavad, ütleb disainer Mare Kelpman, mis teda loominguliselt teekonnal kõige enam inspireerib ja motiveerib.

Rubriigis “Kes on kes Eesti moes” tutvustame tähelepanuväärseid Eesti disainereid, kes on nihutanud piire siinsel disainiväljal ja loomeettevõtluses. Uurime neilt, kuidas on kujunenud nende töömeetodid ja käekiri, kuidas nad mõtlevad, mida ise suuremateks õnnestumisteks peavad ning kes on neile teekonnal disainimaailmas eeskujuks olnud.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)