Roger Federer – jalad maas eeskuju. The Daily Show with Trevor Noah

Kakskümmend minutit 20-kordse Suure Slämmi võitja Roger Federeriga. Kuidas olla 24 aastat tipus ja ikka oma tööd nautida? Mis on teda läbi aastate motiveerinud? Innustav vestlus ja pilk inspireeriva sportlase mõttemaailma.

Mõtteid vestlusesest:

  • Šveitsis me ei mõtle nii suurelt, et läheme vallutame maailma, pigem nii, et loodame saada heaks selles, mida teeme, aga mitte tingimata parimaks või suurimaks.
  • Olles teismeline, imetlesin ma sportlasi, kes olid suutnud olla tipus väga pikka aega, nt  Michael Schumacher, Tiger Woods ja ma mõtlesin, kuidas on võimalik nii pikka aega tipptasemel võistelda ja olla endiselt kõrgelt motiveeritud. Nüüd, kui minult endalt seda küsitakse, siis mu vastus on, et “Mis mõttes, see on ju nii normaalne – lähed ja teed oma asja ning püüad ikka ja jälle võita!” Ja kuna see on lõbus, siis sa lihtsalt teedki seda, päevast päeva. Muidugi, kui sa oled edukas, siis paljud tahaksid olla sinu asemel, aga samal ajal kaasneb, selle rolliga, minu meelest, ka kohustus olla ühiskonnale hea eeskuju, esindada sporti parimal moel. Eks see kõik kokku on päris keeruline, aga sellega kaasneb ka palju toredat, õhtusöögid sõpradega. Ma ei ole võtnud tennist surmtõsiselt, vaid sellise kerge amatööri-tvistiga, nii ei kaota end üdini professionaalusesse ja saab seda elu nautida. See on minu meelest väga tähtis, kui tahta olla tipus pikemalt.