Kaja Kann. Kuidas ma relva maha panin ja endale ärasõidupileti ostsin

Foto: Shutterstock

Kaja Kann reageerib näiteid oma elust tuues minister Lea Danilson-Järgi ütlusele, et mehed saavad toime palju laiema tööde spektriga kui naised, paljusid töid ei jaksa või ei taha naised üldse tehagi.

SA Liberaalne Kodanik (SALK) juht Tarmo Jüristo jagas sotsiaalmeedias tabelit eri vanuses naiste ja meeste palgalõhest ning sellele reageeris minister Lea Danilson-Järg öeldes, et meeste järele on tööturul rohkem nõudlust kui naiste järele, seetõttu on hind kõrgem. Mehed saavad toime palju laiema tööde spektriga kui naised, paljusid töid ei jaksa või ei taha naised üldse tehagi. Samas pakub ta välja lahenduseks viia osa naisi tööturult välja, siis tõusvat ka palk. Sõna on võtnud ka HK Unicorn Squadi looja Taavi Kotka, kes leiab, et muidugi on palgalõhe meeste tehtud, aga süüdi pole vaid keskealised mehed, ikka naised ise ka. Kotka on teinud tänuväärset tööd tüdrukute IT-sektorisse aitamisega, ta on andnud tüdrukutele relva, selle asemel et ärasõidupiletit pakkuda.

Kaja Kann

Kaja Kann on kaasaegse tantsu koreograaf, tantsija ja treener, ZUGA ühendatud tantsijate ning OMAtsirkuse üks asutajaid. Tegutseb üha enam ka kultuuriajakirjanikuna ja kirjanikuna. Tema teine raamat "Tänavatüdruk" (2020) pälvis Tallinna Ülikooli kirjanduspreemiate jagamisel eripreemia. Loe artikleid (53)