Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” Madis Müller: soovime Eesti Panga sisemises kultuuris siduda asjatundlikkuse paindlikkusega

Psühholoogi ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisalase podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on Eesti Panga president Madis Müller. Kui peamiselt tulevad temaga jutuks ikka majandusteemad, siis seekord põrgatati mõtteid hoopis juhtimisest ja juhiks olemisest.

Mõtteid vestlusest:

  • Kui rääkida organisatsiooni juhtimisest, siis me oleme hiljuti just organisatsioonikultuuriga tegelenud. Arutasime koos töötajatega, et lisaks sellele, et meil on selged eesmärgid, mida me tahame saavutada ja kuhu soovime jõuda, peaksime tegelikult üheskoos ka kokku leppima, kuidas me eesmärkide poole liigume ja mis on meie tööpõhimõtted, põhiväärtused ja sisemine kultuur laiemalt.
  • Kui ajalooliselt on Eesti Panga tuumkompetents olnud asjatundlikkus ja professionaalsus oma valdkonnas, siis uus asi, mida inimesed ise olulise teemana välja pakkusid, oli vaade, et me peaksime olema paindlikumad ning valmis proovima uusi asju ja katsetama innovatiivseid lahendusi.
  • Eks ta kipub nii olema, et kui seda asjatundlikkust ja professionaalsust rõhutada, nagu see ka Eesti pangas on olnud, siis sellega võib käsikäes käia ka tunne, et ma ei tohi milleski kunagi eksida ja pean tagama perfektsuse. Mis tegelikult ei ole õige. Eksperimenteerimine ja uute asjade proovimine toob paratamatult kaasa ka ebaõnnestumisi ja need peaks olema samuti aktsepteeritud. See on väljakutse, mille osas leppisime üheskoos kokku, et proovime meie sisemist kultuuri vaikselt sinnapoole nügida.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)