Vice versa: Frankie Animal vs Elephants From Neptune

Elephants Frome Neptune ja Frankie Animal

Äsja, nädalase vahega, ilmusid Frankie Animali ja Elephants From Neptune’i uued lood. Bändid ongi vist sünkroonis, jämmides ühes hoones asuvates proovikates ja sealses avatud loomekanalite auras. Selle asemel, et nad ise enda muusikast räägiksid, pöörame lähenemise aga ümber – Frankie Animal kirjeldab Elephantsi muusikat ja vice versa.

Looga “Love Drinks Me” paugutavad elevandid oma sex-rockiga edasi ja muusikalisi allahindlusi jätkuvalt ei tee. Nagu välk, raputab see alla kolme minuti pikkune hitt kähku ja korralikult. Singliga käib kaasas ka boonus, mis on üleval vaid bändi kodulehel elephantsfromneptune.com Lisame draamat – kui korralikult või sex-rocki tiitli vääriliselt aga eelmainitud lugu teiste muusikute jaoks kõlab?!

Frankie Animal: nad on päris elu & koomiksi segu 

“Elephants From Neptune, ehk elevandid on meile nagu suured vennad, seega neid ja nende muusikat hindama hakata tundub kuidagi naljakas. Nad on need tüübid USA kolledžifilmidest, kes on alati nii COOLID ja kelle moodi kõik tahaksid olla. Nad teevad väga kvaliteetset muusikat. Ja nendega pole kunagi igav.”

“Love Drinks Me” on heas mõttes selline kuri ja kiire lugu. Silme ees hakkab kohe jooksma musavideo või film või koomiks.

“Selline päris elu ja koomiksi segu. Tegevus toimuks kuskil suurlinnas, New Yorgis näiteks, mille on vallutanud kõik superkangelastest koomiksitegelased. Tunnen nagu ma oleks üks nendest, kes ajab kedagi taga või vastupidi. POW. BOOM. Ja siis ärkaks üles ja see kõik oli uni. Selline lugu on “Love Drinks Me”. Hea lugu, väga nendelik, kuid kõlab ikka kuidagi värskelt. Ja jääb kummitama.”

  • Kui Elephants From Neptune oleks mahl?

“Siis oleks see tikri-apelsini-punasõstra-greibi-kaktusemahl tilga tekiilaga!”

Frankie Animal (Can’t Keep Calling) Misty on tummise bassi (mu lemmik) ja imeilusa, jõuliselt voolava meloodiaga kulgev pala, mida täiustab maksimaalselt sügav-mahe Marie Vaigla hääl. Bändi ja produtsendi Martin Kuudi ehk Muudu vahel on jätkuv järjepidev usaldus, mis voolab meile kõrva ja hinge ka selles loos. Mulle kõige eelmainitu tõttu väga meeldib. Aga elevantidele?

Elephants From Neptune: nad on nagu taluvõi värske leiva peal

Robert, solist: “Ma arvan, et see on üks parimaid lugusid, mis nad teinud on. Saund on igaljuhul mõnusalt paigas. Nad on siiani tatikad, aga selles loos on mingi uus küpsus. Ma sõnu väga tähelepanelikult ei kuuland, aga emotsionaalselt sain loost väga hästi aru ja see on sellesmõttes ideaalne, et meloodia, saund ja tekst on omavahel sümbioosis. Ja loomulikult JFK (Jonas Kaarnamets) on kindlasti üks parimaid kitarriste üldse! Tüübi saund ja tunnetus on astronoomilised. Ootan huviga järgmist singlit.”

Rain, bassist: “Peaks mainima et “Misty” algab super coolilt, kõige paremas võtmes toores saund. Ja selle väikse päti Marie (Maire) hääl on megahea, ei saa selle vastu kuidagi. Nagu taluvõi värske leiva peal. Väga mõnus lugu ja üleüldiselt sügav kummardus noortele, nad on südamega asja juures, mis on kõige olulisem. Ja Jonas Kaarnamets on ju kitarrivõlur!”

Markko “Linnu”, kitarrist: “Väga mõnusa gruuviga muusikaline meistriteos, täpselt õige intensiivsusega vokaal. Vabalt võiks ise tantsuliigutused selle saatel valla lasta. Kui oleks võimalik, mängiksin kontserdil veel lisaks cowbelli neile refräänis kaasa.”

Jon, trummar: “Taaskord väga hea lugu! Seekord natuke sumedam, müstilisem.. kuid juba esimesel kuulamisel jäi refrään kummitama. Väga head bassigruuvid, väga head meloodiad ning muidugi Jonas Kaarnamets ja kidrasoolo! Huvitav, kes see “Misty” on ja kas tema kaudu saab nii häid lugusid kanaliseerida?”

  • Kui Frankie Animal oleks võileib?

“Siis ta oleks kindlasti selline saledapoolsem, hoolikamalt valitud komponentidega baguette. Umbes selline, et keegi küsib: “Oota siin juustu polegi vä?”, kuid võtab siis ampsu ning saab aru, et hoopis mingid teised elemendid kompenseerivad seda, mis viib omakorda oma mugavustsoonist välja ja uusi häid asju avastama.”

Tule kontserdile!

Sõnade ja helisalvestistega saab edasi anda vaid poole emotsioonist. Mõlemad bändid ootavad fänne lähiajal kontsertidele.

Frankie Animal

  • Tartu, Genialistide Klubi 24.11
  • Tallinn, Von Krahl 30.11
  • Pärnu, Kultuuriklubi Tempel 1.12
  • Viljandi, Cheers 16.12

Elephants From Neptune

  • Tallinn, Kivi Paber Käärid 17.11
  • Tartu, Genialistide Klubi 18.11
Uue muusika ja jooksva infoga saab kursis hoida Frankie Animal ja Elephants From Neptune Facebooki lehtedel.

Liisi Voolaid

Liisi Voolaid toimetab igapäevaselt muusika- ja kommunikatsioonivaldkonnas, toetades kodumaiseid artiste, ettevõtmisi, üritusi ja teeb kaastööd meediaväljaannetele. Suure osa oma ajast veedab Liisi ka DJ rollis, mängides mõnusatele inimestele enda lemmikmuusikat, mille ühisnimetajateks on soul, funk, mahe värskus ja maailma tummiseima gruuvi aluseks olev pill – basskitarr. Liisi kirjutab Edasile muusikast ja sellega seotud inimestest, püüdes tuua nende olemust lugejatele lähemale. Ja inspireeruda. Loe artikleid (80)