Moe- ja disainiuudised: detsember

Fotol: Sarah Moon. La Funambule, 2003.

Detsember on kokkuvõtete tegemise kõrval ka lootusrikkalt tulevikku vaatamise aeg – ja seda teeb Oksana Tanditi värske kollektsioon “Võit”. Soovitame pühadeks kinkida Eesti disaini ja elamusi: Fotografiskas on avatud moefotograaf Sarah Mooni näitus, viimaseid nädalaid näeb Eesti legendaarseima raamatudisaineri Jüri Kaarma arhiivil põhinevat näitust “Raamatukujundaja töötuba”, mis püüab ka aasta parima näituse preemiat. Kes otsib aga materiaalset kingitust, leiab selle kindlasti Disainiturult.

Mood

Oksana Tandit esitles kapselkollektsiooni “Võit”

Ukraina juurtega Eesti disaineri Oksana Tanditi valgetes ja kuldsetes toonides kollektsioon kannab endas aastalõpusära ja helgust, olles pühendatud Ukraina võidulootusele – ka kollektsiooni esitlus toimus vabadusele pühendatud muuseumis Vabamu. Kuueteistkümnest komplektist koosnev elegantne kapselkollektsioon on seekord aastalõpule ning võiduteemale sobivalt helgelt valge ja kuldne, kuid sealt leiab ka ruudukangaid ja pruune karamellitoone. Rõivadisainis näeb Tanditile iseloomulikku detailide rõhutamise oskust, kõrge kvaliteediga villkangaid ning rangejoonelisi efektsete nööpide ning kõrgete kraedega trench-pintsakuid kohtumas volangide, naiseliku siidi, kuldse naha ja glitteriga.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)