Hedvig Hanson: kunst on kunsti tehes ellu jääda. Muusikust ettevõtja argipäev

Väikeses Eestis tuleb kõike osata ise teha, kui tahad olla iseenda peremees. Peremeheks olemine tähendab loomulikult vastutust ja palju tööd. Pidevat õppimist. Sel valikul on oma rõõmud ja mured. Rahulolu tehtust, kui see teistelegi korda läheb ning head vastuvõtmist leiab, on muidugi sõnulkirjeldamatu. Ahastusehetked ei puudu ometigi, kui asjaajamist saab ülearu, liiatigi, kui on tegemist loominguga, mis nõuab inspiratsiooni ning rahulikku pühendumist, ent põhiaur läheb asjaajamisele. Ning kui vahel tajud, et see turg on liialt väike, et kunsti tehes materiaalses mõttes ellu jääda. See on siis sõna otseses mõttes ellujäämiskunst!

Jah, ka mina olen ettevõtja, kuigi, ma pole endast kunagi nii mõelnud. Ometigi, olgu eriala milline tahes, kui püüad midagi ise luua ja samas seda majandada, on tegemist tõesti ettevõtmisega, mis vajab palju tahet, oskusi, visadust. Allaandmatust.

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (144)