Valner Valme raamatusoovitused: 12 raamatut aastast 2022

Valner Valme. Illustratsioon: Toon Vugts

Käesolevaga ma ei vali ainuisikuliselt aasta parimaid raamatuid. Ilmunud on selleks liiga palju head. Järgnev on väljavõte ühe lugeja isiklikust lugejapäevikust, kust vere hinnaga eemaldatud veel paarkümmend vähemalt sama väärtuslikku aastal 2022 eesti keeles kas tõlkena või otse ilmunud teost. Samuti tuleb arvestada, et paljud head tiitellehel aastanumbrit 2022 kandvad raamatud jõuavad ühe lugeja diivanikäetoele alles 2023 või võib-olla alles 2030. Jäädes seetõttu igasugustest ülevaadetest ja kokkuvõtetest välja. Liiati ei jõua üks inimene iial kõike lugeda, mida võiks. Siin on abiks arvustused, soovitused ja muud kajastused, et omakorda oma valikud teha.

Osa raamatuheiastusi on esmakordsed, osalt olen kasutanud omaenda aasta jooksul Edasis ilmunud soovitusi ja arvustusi, mida olen siinkohal kärpinud ja remiksinud, siia-sinna juurde kirjutanud. Mõistagi on raamatud toodud suvalises järjekorras. Igaüht neist võin une pealt soovitada nii sõpradele kui vaenlastele. Ja siis nendele keskmistele. Ja võhivõõrastele ikka ka. Kui teksti kui sellise vastu veits huvi on. 

Valner Valme

Valner Valme on kultuurikriitik. Edasi kultuuritoimetaja, elektroonilise muusika saate "Lift" (IDA Raadio) juht. Loe artikleid (251)