Alex Ljadov: #WANGFEST

Kell oli umbes 9 hommikul ning kõrvulukustav uksekella helin sundis mu eelmisest ööst laineriga määrdunud roheka silmapaari avama. Lainer – mu suurim vihavaenlane, on meigitoode, mida ma endiselt ei suuda korralikult enne magamaminekut eemaldada.

New York’s ei magata

Silmi hõõrudes ja nägu krimpsutades loivasin oma une pilvel hõljuva keha uues trendikas boheemlaslikus korteris esikusse. Seejärel avasin pahuralt ukse. Seal ta oli, närviliselt kontsi klõpsutav Mia, kes alles valges peolt koju oli jõudnud. Ehtne tõestus ütlusele, et New York’s ei magata.

Alati leidub mõni afterparty ning sellele järgnev after after party ning omakorda after hours after party.

Klubikultuur on tõusnud peaaegu sama glamuursele levelile, kui oli seda üheksakümnendatel. Elav legend Ladyfag on leidnud endale uue armee glitterist üleküllastunud lapsi, kes öö saabudes transformeeruvad peadpööritavalt vingeteks ladyboy-deks. Nende ehtsaks TÖÖKS on kuuvalguse säras väljas käia ja hüpnotiseerida üldist rahvamassi paariks tunniks oma maagilise mõju alla. Olimegi Miaga, aka hulljulge klassiõega, alustanud õhtut mu ühe väga erilise suurlinna sõbra Harry‘ga Battle Hymn-s. Mul olid jalas Marc Jacobs-i 20cm platvormid, mustad võrksukad, läbipaistev seelik, Prada särk ja sinisest velvetist sailor hat. Olin äärmiselt elevil, et minu outfit pakkus konkurentsi ka kõige vingematele drag queenidele. See oli esimene kord, kui ma Harry seltskonnaga väljas käisin ning olin vaimustuses elavast moeetendusest, mis kuuma tantsupõranda vallutas. Rohelised suleboad, suured kristallkroonid, paljastavad glitter trikood, lateks catsuits-need on vaid vähesed riietuselemendid, mida tol õhtul nägime.

Kahe paiku otsustasin koju minna, kuna järgmisel päeval oli vaja castinguid ja fittinguid teha. Tegemist oli siiski moenädalaga. Iga klubilaps tahab ka edaspidiselt fab välja näha ning seega on iluuni äärmiselt vajalik. Mia, kui tuntud pidutseja ei suutnud taaskord oma õhtut lõpetada ning temal oli ees oma elu pööraseim sõit. Hiljem kuulsin, et esimesest lokatsioonist lahkudest tegi ta tutvust mu naabritega, kes olid tüdruku šarmikusest võlutud. Otsekohe kindlustati talle positsioon nende Harlemi gängis. Tihti kategoriseerib ühiskond erinevaid mustanahaliste liikumisi ilma pikemate kaalutlusteta ohtlikuks, kuid ma võin kinnitada, et minu naabripoisid on lihtsad sellid. Nad naudivad elu päev korraga ja teevad selle seiklusi taga otsides enese jaoks põnevaks. Niisiis sattus Mia nendega keldri twerk peole, kus mängiti tema sõnul “ainult pepu väristamise muusikat”. Hiljem kruiisis ta nende lisadega jooke mekkides mööda West Harlemit nagu tõeline maffiabossi proua. Kõlab, kui hullumeelselt kogemusterikas õhtu või mis? Seda arvasin minagi, kuid kõik muutus, kui helises telefon.

Alex, you have to go to Wang NOW!

Mu booker kiljus elevusest! Küsisin imestades üle, et kas ta on ikka kindel, sest tehes 2,5 aastat modellitööd pole Alexander Wang mulle tähelepanu veel kordagi pööranud. Olin veendunud, et ta ei salli mind, sest oleme paar korda Brooklyni pidudel kokku põrganud, kus ta on mind imeliku kullipilguga jälginud.

Taaskordne kinnitus, et ei maksa üle analüüsida ja eelarvamusi ei tasu ilma tõestuseta kujundada.

Ilmselt ta ei vaadanudki mind kõik need korrad, vaid ma kujutasin seda endale lihtsalt ette. Igastahes iga asi juhtub omal ajal. Õnnelikult, kuid närviliselt kiirustasin Wangi stuudiosse. Minu üllatuseks oli ka Karl Templer (üks maailma parimaid stiliste) väga jutukas ning kui esimene outfit mu seljas ei töötanud, õnnistas ta mind uuega. See hallikas kalipsostiilis kleit istus nagu valatult. Kõndisin paar korda edasi tagasi, kõik noogutasid kinnituseks pead, kuid siis pahvatas Wang: “would you mind bleaching your hair?” Mu esimene mõte peas oli ei, sest polnud kunagi juukseid värvinud. Soov bookida show, millest alati unistanud, oli kirjeldamatu ning seega vastasin – why not!

Guido Palau ta kõrval näitas mulle sõbralikult pilti, millised mu uued juuksed peaksid olema. Paberil oli austraallasest päevitunud poisike tumedate juurte ja ereblondide salkus kiharatega. See kõik tundus väga äga. Olen nende inimestega töötanud juba mitu aastat ning mingis mõttes on meie vahel arenenud ka isiklikud suhted ja usaldus ehk olin kindel, et tulemus on vägev.

Peale fitting‘ut tormasin juuksurisse, kus värviti umbes 20-le tüdrukule samasugune sonks. Mul vedas, sest mu naturaalsed juuksed on juba blondid, kuid mustade juustega neiud veetsid salongis lausa kaks päeva. Crazy, kuid all in the name of fashion baby! Oma juuri pidin seevastu kolm korda tumeda värviga üle tegema, et saavutada soovitud sügavus. Õhtul oli veel proov ja saime oma custom wang särgid, mida järgmine päev kanda. Läksin oma särgile kirjutada It’s Alex bitch, sest see on mu lapsepõlve stiili- kui ka popiidol miss Britney Spears’i moto. Ka tema oli kord rebelist klubiprintsess, kelle stiili võtaksin kokku kahe sõnaga- CHEAP COUTURE!

Show‘le võtsin kaasa oma pikaajalisema sõbranna põhikoolist – Belinda. Eelmisel õhtul olime välja valinud matchivad outfit’id, mida kanda LEGENDAARSEL WANGFESTIL. Ma arvan, et olin peo üle rohkem excited kui show, kuna esinejate lineup oli mega: Tyga, Desiigner, Young Thug, Fetty Wap, Travis Scott jne…Kõik kes minuga on aega veetnud teavad, et mu playlist on 80% rap ja 20% Britney Spears. Ka show soundtrack kõndimise ajal oli oksendamiseni hea – Tomboy, mida esitab Princess Nokia.

Catwalki ajal tundsin, kuidas üüratult vali bass mu südamest läbi tungib.

Üritasin olla võimalikult FIERCE. Selle show energia on kirjeldamatu, sest kõik detailid (valgus, lavakujundus, led-ekraanid, muidugi kollektsioon ja stilistika) on viimase peal ja hoolikalt maksimaalse efekti andmiseks läbi mõeldud. Kogu kogemus oli unustamatu ning jällegi sain oma wish listist ühe soovi maha tõmmata.

Rääkides afterpartyst, siis terve mahajäätud laohoone catwalki taga oli muudetud grunge klubiks ja seda, mis toimuma hakkas võib nimetada tõeliseks rave’ks. Peale show’d sõitis hiiglasliku ekraaniga kaubik eest ning uksed olid avatud. Sisenedes olid laes mitmed diskokerad ja ümberringi graffitiga soditud autod, mille otsas sai ka tantsitud. Õhtu parimaks osaks olid McDonalds ja Seven Eleven, mis olid täies hiilguses püsti löödud ja kust öö jooksul lõputult tasuta kraami sai võtta/tellida. Isegi mänguautomaadid olid täidetud Nars-kosmeetikaga, mille võitmiseks tuli ainult oma mänguõnne proovile panna. Ka baarid olid kuhjatud lakkamatult jookidega ning tantsuhoos sai tekiilatki mekitud. Liikudes trepist üles vip- alasse olime tsoonis, kus oli otsevaade hetke kuumimatele esinejatele. Kontserti saime nautida koos Kylie Jenneri, Jordyn Woods ja Madonnaga. Hands down elu parim pidu.

Until next time #wangfest!

Stay fab, Alex
instagram@alexandraelizabethljadov
snapchat@alexandraljadov

Alex Ljadov

Alex Ljadov on maailmarändur, kelle reisikohver paikneb hetkel boheemlaslikus West Harlemi korteris. Aeg-ajalt kirjutab ta Edasile oma tegemistest modellimaailmas ja kreatiivsest elust originaalsuse mekas New York’is. Loe artikleid (19)