Rita Ray: “Please Wait for Me”. Uut Eesti muusikat

Rita Ray. Foto: Renee Altrov

Novembri keskel nägi ilmavalgust soulitar Rita Ray singel “Please Wait For Me” peatselt ilmuvalt albumilt “A Life of Its Own”. Pala on ka üks autori enda lemmikuid uuelt plaadilt.

“Please Wait For Me” räägib avastusest, et kõik inimesed polegi ilusad ja head nagu Sõpruse Puiestee laulis. ”Puudutan selles loos tunnet, mis tekib, kui emotsionaalset pagasit on minevikust liiga palju kaasas. On raske usaldada inimest, kes on küll usaldust väärt, kuid kui minevik trügib tahtmatult usalduse vahele, on vaja aega, et see usaldus tekiks. Tean, et see tunne on mööduv ja nii klišee kui see ka poleks – tunneli lõpus paistab alati valgus,” kommenteeris loo tagamaid helilooja, laulja ja laulukirjutaja Rita Ray.

Elegantselt kulgev lugu kannab artisti jaoks ainulaadset hingust. “Minu jaoks on see lugu väga eriline, sest selle looga sain proovida kätt ka dirigendi rollis, juhatades keelpilliorkestrit,” rõõmustas Rita.

Diivalikku souli, suitsust R&B’d ja 70ndate maiguga diskot esitav Rita Ray on tuntud oma võimsa ja liigutava hääle poolest. Autori esinemised ning stuudiosalvestused kannavad endas haruldast hingestatust. Pealtnäha õrnast neiust õhkab jõulist energiat, samaaegselt säilib tema muusikas igatsus tütarlapseliku lihtsuse järele.

Kuula tervet albumit: