Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Madis Toomsalu: oma motivatsioonis tuleb olla aus, korras suhted eri huvigruppidega annavad väga hea tulemuse

Veiko Valkiainen ja Madis Toomsalu.

Minu seekordseks vestluskaaslaseks on LHV Grupi juht Madis Toomsalu. Madise teekond LHV-s meenutab ameerikalikku unistust, kuidas lehepoisist võib sirguda miljonär. Tema karjääri LHV-s võibki lühidalt kokku võtta nii: praktikandist LHV juhiks! LHV Gruppi juhib Madis 2016. aastast ning käesoleva aasta kevadel tunnustati teda ka tiitliga “Parim juht 2022”. Mind paelus Madise kujunemislugu, olulisemad mõjutused tema teekonnal, tema juhtimisfilosoofia ja maailmanägemus laiemalt. Madise stiil vestluspartnerina on intrigeeriv, väljakutsuv, terav – ja seega ka põnev.

Mõtteid vestlusest:

  • Nii nagu Eesti on maailmameister kohanemises, on seda samamoodi ka LHV. Kui vaadata ajalugu, siis on näha, et hukule on määratud süsteemid ja riigikorrad, mis muutuvad ühel hetkel paindumatuks. Meie puhul tagab paindlikkuse see, et ettevõtte otsustusprotsessid ja siinsed inimesed on iseseisvad.
  • Ettevõtte ja äriühingu juhina peab mõtlema sellele, kuidas teenida aktsionäridele tootlust. Me ei ole LHVs kunagi varjanud enda motivatsiooni ja me ei presenteeri end sotsiaalasutusena. Aga teisalt me oleme öeldnud ka seda, et kõige parem tootlus tuleb nii, kui sa mõistad, et sul on veel neid vastaspooli ja huvigruppe, kellega koos kvaliteetseid suhteid hoida. Võtame nt lubaduse klientidele – Parim pank, parim teenindus – see on otseselt suhetele orienteeritud käitumine. Samamoodi oma töötajale. See, et me oleme eelmisel aastal hinnatud Eesti parimaks tööandjaks, on tegelikult pikaajalise töö ja selge eesmärgi tugevus. Ja samamoodi on oluline ausus ja läbipaistvus suhtes aktsionäridega, kus me ütleme, et mitte ainult tootlus pole oluline, vaid ka need meetodid on olulised. Kui sul on kõik need suhted korras, siis see annab väga hea tulemuse.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)