Kristi Pärn: liigne müra lämmatab hea disaini. “Kes on kes Eesti moes”

Aeglase moe brändi Ellen Richard looja Kristi Pärn jõudis professionaalse moe juurde, kui sai 30-aastaseks. Siis läks ta igapäevase raamatupidamistöö kõrvalt Eesti Kunstiakadeemiasse moedisaini õppima, oma lapsepõlveunistust realiseerima. Foto: Cärol Liis Metsla.

Kristi Pärna loodud bränd Ellen Richard tõi Eesti tänavapilti must-valge-beeži värvigamma ja avarad lõiked – modernse, suurlinliku ja boheemlaslikult šiki stiili. Täna koos disainerist pojaga aeglase moe brändi juhtiv Pärn ütleb julgelt välja, et keskkonnateadliku moebrändiga ei sobi globaalsed ambitsioonid ja suurfirmaks kasvamine hästi kokku ning nemad keskenduvad lokaalsele tootmisele ja koduturule.

Rubriigis “Kes on kes Eesti moes” tutvustame tähelepanuväärseid Eesti disainereid, kes on nihutanud piire siinsel disainiväljal ja loomeettevõtluses. Uurime neilt, kuidas on kujunenud nende töömeetodid ja käekiri, kuidas nad mõtlevad, mida ise suuremateks õnnestumisteks peavad ning kes on neile teekonnal disainimaailmas eeskujuks olnud.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)