Heategevus: Edasi annetatud vein kogus Toidupanga toetuseks 1200 eurot!

Eesti tipprestoranide eestvedamisel toimunud heategevuslikul õhtusöögil “Lapsed söönuks” koguti Toidupanga toetuseks 40 000 eurot, mis ületas kõiki ootusi. Toidupanga juht Piet Boerefijn nentis, et finantsabi on praegu Toidupangale väga oluline, et süsteem säiliks tugevalt elujõulisena. Oma panuse andis ka ajakiri Edasi.

Projekti eestvedaja Kristjan Peäske, Leib Resto & Aed: “Õhtusöögil valitses uskumatu headuse emotsioon – partnerite ja heade inimeste abil said Eesti tipprestoranide kokkade poolt valmistatud õhtusööki nautida 200 inimest, kes panustasid seeläbi enda aega, raha ning häid soove Toidupanga tugevdamisele. Lisaks toimus õhtusöögil oksjon, kus Janeck Uibo erakogust pärit rariteetse veini Château Lafitte Rotchild 2008 hind kerkis 1200 euroni, Martin Saare maal leidis uue omaniku 5000 euro eest ning Silver Koppeli heategevuslik maal kaunistab uue omaniku kodu 4000 euro eest. Paar rahalist annetust tehti ka inimeste poolt, kes oksjonil soovitud esemest napilt ilma jäid.”

Eestis pole varem nii suuremastaabilist heategevuslikku õhtusööki toimunud, kus kogu sündmus toimub ettevõtete 100-protsendilisest heast tahtest. Heategevusliku õhtusöögi valmistasid Leib Resto, Mooni, Põhjaka, Tuljaku, Levier Cakery kokad ning Eesti Euroopa Liidu Eesistumise peakokk Peeter Pihel. Muusikalise elamuse eest hoolitsesid Liis Lemsalu, Ott Lepland, Liisi Voolaid ja Girti Suun ning Aarne Saluveeri juhatatud Lasteekraani Laulustuudio laululapsed. Õhtut juhtisid Heleri Rande ja Aivar Kuusk. Kokku panustasid õhtusöögi toimumisse üle 40 ettevõtte ning 100 vabatahtlikku.

Loe lisaks: Eesti Päevaleht