Lugejakiri.ee: olulised sündmused Eestis

Vahendame portaali Lugejakiri.ee aktuaalseid uudiseid elust Eesti Vabariigis.

Mart Helme Putini peale solvunud: “Miks sai Elon Musk Kremli jutupunktid otse, aga mina pean neid küla pealt otsima?”

Täna selgus, et enne oma Ukraina-vastaseid ja Moskva-meelseid sõnavõtte helistas Elon Musk Vladimir Putinile. See solvas aga Mart Helmet, kes peab enda sõnul Kremli jutupunkte ise kuskilt küla pealt otsima.

Muski ja Putini otsekõne ärritas Helmet. Foto: Lugejakiri.ee

Helme sõnul on ta pidanud otsima Kremli jutupunkte Venemaa sõjalise erioperatsiooni teemal alates selle algusest.

“No see ei ole normaalne, see ei ole normaalne!” põrutab Helme, kui kuuleb, et Elon Musk sai oma jutupunktid otse Putinilt. “Ei ole normaalne, et mina pean otsima Kremli jutupunkte koos ülejäänud kasulike idootidega kuskilt küla pealt, ei ole ju normaalne,” ütles ta.

(Meenutuseks, Mart Helme pidi juba kevadel okupatsiooni alguses kasutama ise internetist ja küla pealt kokku kogutud Kremli jutupunkte Ukraina teemal.)

“Ja täna sain siis teada, et Elon Musk helistas otse Putinile, helistas otse Putinile ja loomulikult sai siis ka otse temalt jutupunktid, mida maailmale kui enda peaga väljamõeldut jagada,” on Helme pahane.

“Loomulikult on see pettumus ja olen Putini peale solvunud,” lisas Helme.

Mart Helme tänaseid Kremlist saadud jutupunkte selle kohta, kuidas Ukraina sõjalised edengud peagi asendumas Vene armee suurpealetungiga, saab lugeda ja kuulata SIIT!

Riina Sikkut LNG kaist: vaadake asja positiivset poolt – Eesti sai 45 miljonit eurot maksva ujumispurde

Täna selgus, et riigi tellimusel 45 miljoni euro eest Paldiskisse ehitatud LNG kai äärde gaasilaeva ei tulegi. “Vaadake asja positiivset poolt – Eesti sai hoopis 45 miljonit eurot maksva ujumispurde,” ütles majandusminister Riina Sikkut.

Majandusministri sõnul oli juba suvel selge, et LNG laeva Eestisse ei tule ja seega muutus ka Paldiskisse ehitatava kai eesmärk. Sikkut rääkis, et tema jaoks oli juba ametisse saades 18. juulil selge, et LNG-laev läheb Soome.

Foto: Alexela

“Aga kuna Eestis oli LNG kaid riigi tellimusel juba ehitatud sellise suure hooga, siis oleks olnud patt see niisa seisma jätta, kui niipalju raha oli juba ka kulutatud,” märkis ta. “Ja täna saigi siis Soome kolleegiga lõplikult kokku lepitud, et LNG laev läheb ikkagi Soome ja meie Paldiskisse ehitatud gaasikai kasutuseesmärk muutub,” sõnas Sikkut.

“Jah, me kaotasime LNG laeva Soomele, aga vaadake asja positiivset poolt – Eesti sai 45 miljonit eurot maksva ujumispurde,” rõhutas majandusminister Sikkut. “Tänu tohutule sügavusele seal sadamas on see väga hea koht, kus järgmisel suvel peaka hüppamine ära õppida,” ütles ta.

“See kõik on muidugi teoreetiline, sest tegelikult asub ju see suletud alas ja laevade vahel ujumine pole muidugi võimalik,” märkis Sikkut.

“Aga mõte loeb!” lisas ta.

FAKTIKONTROLL: Väide, nagu oleks Kalamaja Facebooki grupis möödunud üks päev ilma vingumiseta, ei vasta siiski tõele

Lugejakiri.ee palub vabandust oma lugejate ees hiljuti ilmunud loo “USKUMATU! Eile ei vingunud Kalamaja Facebooki grupis mitte keegi” pärast. Pärast faktikontrolli selgus, et mitte ükski sõna selles loos ei vastanud kahjuks tõele. Artiklis esitati kahjuks konkreetseid valeväiteid, häma, pooltõdesid ja lausvalesid.

Kalamajas siiki vinguti ka eile. Foto: Lugejakiri.ee

Pärast loo ilmumist võttis väljaandega ühendust Sotsiaalmeedia AI Radari haldaja Riigi Infosüsteemide AS-i esindaja, kes lükkas kõik artiklis ilmunud väiteid ümber, viidates sellele, et eile esines nende hallatava sotsiaalmeedia radari töös olulisi häireid.

Riigi Infosüsteemide AS vabandab tekkinud segaduse pärast ning kinnitab, et pärast IT alaste häirete kõrvaldamist genereeris Sotsiaalmeedia AI Radar uue raporti, mille kohaselt oli ka eile Kalamaja Facebooki grupp täis kiunu, hädaldamist, vingumist, kurtmist, kaebamist ja solvumist.

Lugejakiri.ee palub veelkord vabandust tekkinud segaduse pärast!

Lugejakiri.ee

Lugejakiri on Eesti kõige usaldusväärsem ja tõsiseltvõetavam uudisteallikas. Loe artikleid (20)