Mart Kase: elektrist talus, talv tuleb

Foto: Teele Kase

Ma ülearu ei muretse asjade pärast, mis ei ole minu võimuses ning olen õnnelik asjade üle, mis on kontrolli all. Ja mulle tundub küll, et sel talvel on elektrihind kontrolli all. Aga üldiselt elektri- ja autokütusehind pannud väiketaludele, kes väärindavad oma loomade piima, kabelimatsu. Kuidas siis meie oma kitsedepidamisega hakkama saame?

Reedel, 30. septembril, läksin magama börsipaketiga ja ärkasin 1. oktoobril üldteenuses. Milline õnn, kui saab toorjuustu teha ja pesu pesta ükskõik millal. Elu on näidanud, et meie pere ja talu elektritarbimine on kuus ca 850 kWh ning see kuude lõikes kõigub üles või alla 50 kWh. Sa võid mõelda, et seda on palju, aga tegelikult ei ole, sest me ei käi peaaegu üldse poes süüa ostmas. Meil on laual värske toit laudast või põllult ning mida värskelt kohe võtta ei ole, see on sügavkülmutatud. Samuti on meil mitu boilerit – elu nagu ikka mitme lapse ja paljude loomadega.

Mart Kase

Mart Kase elab Valgamaal Karula vallas Kaagjärve külas ning kasvatab oma talus kitsi. Mart on eelnevalt pealinnas töötanud nii teatris kui reklaamiagentuuris, nüüd lihtsalt vajas elu uut väljakutset. Mart kirjutab Edasile, kuidas paistab Eesti elu väljaspool Tallinnat. Mardi taluelust räägib blogi www.metsikelu.ee/blogi. Loe artikleid (150)