Fotolugu: Roger Federeri viimane tants. Emotsionaalne hüvastijätt

Läbi aegade üks paremaid tennisiste ja üldse kõigi aegade üheks paremaks sportlaseks peetav Roger Federer lõpetas oma pika ja eduka karjääri, jäädes koos enda kauaaegse rivaali ja sõbra Rafael Nadaliga Laver Cupi paarismängus napilt alla ameeriklastele Jack Sockile ja Frances Tiafoele.

Põlveoperatsioonidest taastunud ja viimati 14 kuud tagasi väljakul käinud Federer pidas oma karjääri viimase matši tema jaoks märgilises kohas – tema enda ellukutsutud turniiril ja linnas, kus ta on väga edukas olnud. Londoni eeslinnas Wimbledonis võitis Federer oma karjääri esimese suure slämmi turniiri ja ühtekokku võitis ta Wimbledoni rekordilised kaheksa korda, lisaks on ta Londonis kahel korral triumfeerinud aastalõputurniiril.

Federer rõõmustas, et sai karjääri viimase matši pidada mitte ainult koos Nadaliga, vaid koos nendega on Euroopa tiimis ka tema teised kanged konkurendid. “See on imeline, tõepoolest! Ma ei tahtnud end üksikuna tunda. See, et saan hüvasti jätta meeskonnavõistlusel, on väga hea, olen alati tundnud, et olen võistkonnamängija. See, et olen nende kõikidega ühes tiimis, on olnud imeline. See on minu jaoks nagu pidu, tahtsin lõpetades niimoodi tunda ja see on täpselt nii, nagu lootsin! Aitäh!”

Kui Federerilt küsiti tema perekonna kohta, oli šveitslasel juba palju keerulisem vastata. “Arvasin, et ma pole üldse võimeline rääkima, aga olen, nii et mul on väga hästi läinud. Kogu mu pere on täna siin, mu tüdrukud ja poisid, mu abikaasa, kes on olnud nii toetav. Ta oleks võinud mulle ammu öelda, et lõpeta, aga ta ei öelnud, ja tema toel suutsin jätkata, aitäh sulle!” sai Federer läbi pisarate vaevalt sõnad suust. “Aitäh mu vanematele, te olete olnud imelised! Liiga palju on inimesi, keda tänada. Imeline õhtu, aitäh kõikidele, ma armastan teid kõiki!”