Lonitseera: “Nikolai.” Uut Eesti muusikat

Suve hakul avaldas Tartu ansambel Lonitseera debüütalbumi “Tapeet”, millel on 11 eestikeelset lugu, mis valminud viimase nelja aasta jooksul. Bänd esines ka president Alar Karise vastuvõtul Kadrioru roosiaias.

“Meie muusikas on loo jutustamine sujuv kergliiklustee läbi omaenda maailma – mille keskmeks on kindlasti Tartu – ja siis veel paar tiiru ümber. Ikka tõrv ja mesi, aga oma timmitud absurdsuses. Ja noh, nalja peab ka saama. “Tapeet” on ühtaegu muie ja ohe. Kutsume kuulajat mängule ja pillume kindaid ka eesti popmuusika klassika poole: viiteid leiab siit sama palju kui korralikust Tartu Ülikooli lõputööst,” selgitab bändi solist, muusika ja sõnade autor Kaisa Kuslapuu.

Lonitseera on 2019. aastal alustanud Tartu bänd, kuhu kuuluvad lisaks solistile Kaisa Kuslapuule veel Katariina Tirmaste (flööt, taustvokaal), Kristin Kaha (taustvokaal), Mart Nõmm (kontrabass) ja Tõnis Kirsipu (löökpillid). “Tapeedi” salvestas ja järeltöötles Sten-Olle Moldau, albumikujunduse autoriks on Katarina Skott.