Lauri Räpp: vaade ratta seljast. “Tartu 12 tooli”

Foto: Lauri Räpp, erakogu

Lugejatele võib jääda mulje, et kirjutav inimene muudkui istub ja kirjutab. Tegelikkus on midagi muud. Mina isiklikult olen väga liikuva eluviisiga inimene. Ja ma ei pea siin silmas auto või ühistranspordivahenditega liikumist. Ikka seda vana head kondimootorit. Kuna mu põhitöö on kirjutamine, siis seda enam. Sest minu aju vajab inspiratsiooniks ning kirjutamiseks hapnikku ja liikumist. Olgu selleks siis jooksmine, maanterattaga kilomeetrite mõõtmine või lihtsalt jalutamine ning uitamine mööda Tartu tänavaid ja salaradu. Tõsi, teravmeelsemad võivad küll öelda, et rattasõit on ju samuti istumine. Aga see iste liigub siiski kütuse abil, milleks on minu kalorid.

Artiklisarjas “Tartu 12 tooli” on stiililt lõbusad kolumnid, milles Lauri Räpp kajastab aasta jooksul igakuiselt ja eri toolidel istudes Tartu elu, nähtusi, sündmusi. Iga artikkel sisaldab ka mõnda kultuurisoovitust, paika, kohvikut, toitu, jalutuskäigurada vms, mis on teda põlise tartlasena kõnetanud ja mida ta soovitab linna külalistelegi.

Lauri Räpp

Lauri Räpp on põline tartlane, väikeettevõtja ja kirglik seljakotireisija. MTÜ Heade Mõtete Klubi asutajaliige. Ta on avaldanud viis raamatut ning kirjutanud mitmeid kolumne ja artikleid Tartu kohta. Lauri kirjutab Edasi lugejatele elust Tartus. Loe artikleid (39)