Kadri Kroon: maailma parim kollase tomati kaste. Retsept

Foto: erakogu.

Perfektsionist tomatitega mässamas, tulemuseks maailma parim kollase tomati kaste. Olen kastet igasugu versioonides katsetanud, läbi kamminud suure hulga celebrity chef’ide soovitusi. Praegune versioon on minu maitse järgi paika timmitud ja mis siin muud öelda, kui et olen sellega ise ikka väga rahul.

Selle loo peakangelased on kollased ploomtomatid, mis ei kasva sugugi meie vanemate uues trendikas musta metallkarkassiga kasvuhoones, vaid hoopis peenral, õues, kõigi ilmastikuolude käes valla. Peenemad ja haruldasemad sordid saavad kevadel koha päris luksuslikus kasvuhoones, mis sai püsti aetud vanemate kuldpulmakingina. Sealt tuleb igasugu vikerkaare spektris tomateid: musti, pruune, rohelisi, siiruviirulisi, oranže ja üha harvem ka punaseid. Kujult ja suuruselt on kasvuhoonesaak vägagi mitmekesine.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)