Kersti Pohlak: tuleb ennast õigete inimestega ümbritseda, siis tulevad head lahendused. “Kes on kes Eesti moes”

Kersti Pohlak mõtles brändi nime, mis sobiks nii meeste- kui naisterõivastele, väga pikka aega – ta on öelnud, et see oli üks keerulisemaid asju brändi loomise juures. Ehkki lahendus oli kogu aeg silme ees: tema vanaisa nimi oli Enno, arhitekt Enno Pohlak. Foto: Iris Kivisalu.

Moe keskel üles kasvanud, aastaid Pariisis modellitööd teinud ning nelja aasta eest moebrändi Ennos asutanud Kersti Pohlak saadab oktoobris Hõbenõela püüdma oma esimese meestekollektsiooni. Eesti üks noorematest moebrändidest on olnud juba esikkollektsioonist alates märkimisväärsemate seas nii oma stiilitunnetuselt kui ka lähenemisviisilt.

Hilissuvel leiab Kersti Pohlaku tema stuudiost Koplis Põhjala tehases – tänavu juba teist korda parimale noorele moeloojale omistatava Hõbenõela nominatsiooni saanuna on suve lõpp ja eelseisvad kuud väga töised. Pärast mitut kuud puhkust ja kaugtööd Itaalias on ta nüüd Tallinnas, et üle pika aja moešõuks valmistuda.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)