Ajakirja #14 tutvustus: kiirusta edasi aeglaselt

Kuidas tuua keskkonnateemad söögilauaaruteludesse? Miks see oluline on?

Meid ootab ees suur ja jõhker piits ning väike tükike leiba, ütleb seekordses numbris ettevõtja ja kirjanik Armin Kõomägi keskkonnateemalises vestluses ökoloog Aveliina Helmiga. Kas olukord on tõesti nii hull?

Sügisnumbri tekstide mõtteliseks teljeks oleme valinud märksõna elujõulisus (vt ka: säästev, kestlik, arenguvõimeline, jätkusuutlik). Me ümber on erinevad kriisid, aga nende keerises ka eesmärgid ja unistused. Elu läheb edasi, ent maailm peab selle käigus alles jääma.

Kaanepildiks on fragment Priit Pärna raamatust “Kilplased globaliseeruvad”, mis kirjeldab kilplaste seiklusi kaasaegses võtmes, näidates, et kilplus pole meie igapäeva eluolust ja poliitikast kuhugi kadunud. Aga kes on üldse kilplane? Kas see, kes enne teeb ja siis mõtleb ning kellel teod lähevad seetõttu tühja? Või on kilplased hoopis… targad?

Kutsun kõiki üles tegema läbimõeldumaid otsuseid, eelistama tootjaid ja teenusepakkujaid, kelle tegevus arvestab ja lähtub keskkonnast, ning tarbides mõtlema, millele oma panusega kaasa aitame.

Me parandame maailma üks otsus, üks tegu korraga. Nii loomegi paremat Eestit, paremat maailma.

Kuidas Edasi sellele kaasa aitab? Edasi on aeglane ajakirjandus. Me ei koorma lugejat liigse infotulvaga ja pakume läbimõeldud tekste usaldusväärsetelt autoritelt. Vähem on rohkem.

Ilusat sügist ja tarku valikuid!

Janeck Uibo
vastutav väljaandja

P.S. Ku Sa ei ole veel Edasi tellija, siis nüüd on selleks eriti hea aeg – loosime kõikide septembris, oktoobris ja novembris Edasi veebitellimuse või paberajakirja tellimuse vormistanud lugejate vahel välja viis AEGAON käekella! Loosimised on iga kuu, rohkem infot edasi.org/pusitellija

Edasi hakkas huvitama? Tore! 

  • Kutsume Sind lugejaks – hakka tellijaks.
  • Varasemaid Edasi paberajakirja numbreid saad osta e-poest.
  • Telli Edasi endale või tee sõbrale kingitus: lugemisõigusega kinkekaardid.

Edasi värvides tramm sõidab Tallinnas liinil nr 2 perioodil 5.09 – 04.12.22. Hüppa peale ja kiirusta edasi aeglaselt!