Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Karoli Hindriks: töötajad soovivad üha enam näha, kuidas me üheskoos maailma paremaks muudame

Psühholoog ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisblogi ja podcasti vestluskaaslaseks on üle maailma tehnoloogiatalentidele tööd pakkuva idufirma Jobbatical asutaja ja juht Karoli Hindriks. Ta aitab kokku viia andekad IT inimesed oma oskuste ja reisisoovidega ning ettevõtted kiirelt arenevates tehnoloogiakeskustes, kus nõudlus talentide järele on järsult kasvanud.

Märkimisväärne on, et eelmise aasta märtsis otsustasid USA ja Briti tippinvestorid paigutada Jobbatical’i kaks miljonit USA dollarit. Karoli on silma jäänud ka mainekale USA ärimaailma ajakirjale Forbes, kus käesoleva aasta augustis ilmus artikkel 30. Balti kõige innovatiivsemast ja edukamast ettevõtjast, kus teiste hulgas toodi välja ka Karoli ja Jobbatical. Räägimegi temaga töö kui sellise muutuvast olemusest ning sellega seoses esilekerkinud tuleviku juhtimisväljakutsetest.

Mõtteid vestlusest:

  • Kui äsja koolipingist tulnud USA noorte käest küsiti, mis on oluline sinu esimese töökoha valikul, siis nr. 1 teema, mida 92% kõikidest vastanutest välja tõid, oli see, et it has to make a difference! Ehk see, millele noored oma aja ja energia on nõus andma ning mille kallal nad tahavad pühendunult töötada, peab toetama millegi olulise muutmist siin maailmas. See ajastu, kus otsitakse Fortune 500 ettevõtete korporatiivseid ametikohti, mis pakuvad kindlat töölauda ja head palka, on paljuski möödas. Täna tahame me tunda, et meist sõltub midagi; me tahame tunda, et me saame muuta maailma paremaks; me tahame tunda, et me oleme seotud millegi endast suurema ja ühiskondlikult tähtsaga. See omakorda tähendab aga, et juhina pead sa andma inimestele rohkem neid võimalusi, mis aitavad kaasa mingi suurema missiooni täitmisele.

Inimesed liituvad järjest rohkem ettevõtetega seepärast, kuna neile läheb korda, miks üks või teine ettevõte üldse eksisteerib.

  • Kui me näiteks räägime Jobbaticalist, siis uute inimeste liitumisel meiega räägime nendega väga põhjalikult ka sellest, miks me hommikuti õhinal üles ärkame — aga sellepärast, et me südamest usume piirideta maailma ja tahame selle nimel oma panuse anda. Kõiki neid inimesi, kes on meie tiimiga liitunud, on nad siis siit või sealtpoolt maailma, ühendab see, et neile kõigile läheb sügavalt korda ja nad usuvad piirideta maailma. Ja meie ühine missioon on leida iga päev võimalusi piirideta maailma ellu kutsumiseks. See on see meie ühine nö “miks” — miks me Jobbaticali teeme. Kui seda müra on maailmas nii palju, kuid samas meie energia ja tähelepanu on piiratud, siis on selge, et kui me midagi teeme, siis me peame ka aru saama, miks me seda teeme.PS! Kui Karoli ja Jobbatical’i tegemiste vastu huvi rohkem, siis kindlasti tasub kiigata ka ettevõtte kodulehele.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)