Piret Hartman: me kipume Eesti kultuuri endastmõistetavana võtma

Piret Hartman ja Iiris Viirpalu. Foto: Iris Kivisalu

“Minu missioon valitsuses on olla konstruktiivne ja hea partner, et tuua kultuurivaldkonda esile ja rõhutada, et kultuur pole üksnes kulu, vaid toob väga palju tagasi ka rahalises plaanis,” ütleb äsja kultuuriministri ametisse asunud Piret Hartman. Vestluses Iiris Viirpaluga tuleb jutuks Eesti kultuuri hetkeseis, kultuuri roll lõimumise ja kohalikku väärtusruumi sulandumise osas, aga ka see, mida on ministrile andnud senine valdkondlik töökogemus ning mis on tema lootused ministriametis.

Te olete nüüd mõne nädala ametis olnud. Kas tajute, et teil on tänu sellele, et olete aastaid ministeeriumis töötanud ja valdkonna teemadega sisuliselt seotud, olnud lihtsam ministritooli maanduda ja töösse sisse elada?

Iiris Viirpalu

Iiris Viirpalu on lõpetanud semiootika ja kultuuriteooria magistri ning tegutsenud aastaid nii kultuurikorraldaja kui ka vabakutselise kriitikuna. Ta on kirjutanud arvustusi, arvamusartikleid ja teinud intervjuusid kultuuriväljaannetele. Iiris on Edasi kultuurirubriigi kaasautor. Loe artikleid (51)