Teadus 3 minutiga. Karin Bachmann: “Rikas linn, vaene linn”

Tänavuse konkursi “Teadus 3 minutiga” üks viiest laureaadist oli Eesti Kunstiakadeemia doktorant Karin Bachmann. Ta on maastikuarhitekt ja tegeleb igapäevaselt linnakeskkonna ja inimeste vaheliste suhetega. Kuidas mõõta linna rikkust?

Linna kui inimtekkelist ja loodust kui metsikust vastandatakse. Ja metsikust linnas ei sallita, see on märk lohakusest, ta on inetu. Linna loodust koheldakse seeõttu nagu dekoratsiooni, ta peab olema lihtsalt ilus. Elurikkuse ja ilu vahele enamasti võrdusmärki panna ei saa.

„Teadus 3 minutiga“ konkurss on mõeldud Eesti kõrgkoolide doktorantidele või värsketele doktoritele. Võistlejad peavad oma aastaid kestnud teadustööst rääkima asjalikult ja arusaadavalt vaid kolme minuti jooksul. Veebruaris toimunud finaal-galale eelnesid ülikoolide sisekonkursid, koolitused esinemisoskuse treenimiseks ja populaarteaduslike artiklite kirjutamine ERRi Novaatori portaalis.

Konkurssi rahastab Euroopa Liidu regionaalarengu fond Eesti Teadusagentuuri Teame+ programmist. Konkursi üks eesmärk on eesti teaduskeele ja eestikeelse teaduskommunikatsiooni edendamine. Rohkem konkursi teadusloenguid leiab Eesti Teaduste Akadeemia Youtube`i kanalist.