Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Indrek Saul: juhtimises peavad valitsema lihtsus & selgus

Pühholoog ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisblogi ja podcasti vestluskaaslaseks on müügikasvu coach Indrek Saul, kelle põhikompetents on süsteemne äriline mõtlemine. Tal on oskused süsteemselt läheneda ärile ja juhtimisele, muuta keerulist lihtsamaks, mõista äriprobleemide tekke sügavamaid põhjuseid, saada aru kasumi teenimise loogikast ja leida varjatud kasvuvõimalusi. Indrekuga räägimegi, kuidas mõjutada juhtimiskvaliteeti, peamiselt analüütilise ja süsteemse lähenemise ning ärifookuse määramise ja hoidmise kaudu, eesmärgiga leida ja rakendada äride kasvupotentsiaali.

Mõtteid vestlusest:

  • Juhi suhtlemisoskus ja eelkõige oskus viia oma tiimini arusaam, mida, miks ja kuidas peab tegema ning miks on see tähtis ja pakiline — see on vast üks esimesi väljakutseid, mida juhile esitatakse.
  • Kui sa tahad kasvada, siis kasvu eeldusteks on selge fookus, kindlus sellest, et tehtavad asjad on õiged ning selgus ja lihtsus selles, mida me teeme nii suuna kui ka eesmärgi mõttes. Ja tõepoolest, võtmesõnadeks on selgus ja lihtsus. Kui sul on ebaselge, mida me teeme ja miks me teeme, miks just nii ja miks just selles suunas, siis ega ei ole ka mingit tõmmet pingutada selles suunas liikumiseks.
  • Me räägime siin juhtide väljendusoskusest, süsteemsusest mõtlemises ja lihtsustamise oskusest. See on võime tajuda maailma, maailmas toimuvast aru saada, võime seletada ja kirjeldada maailma ning peegeldada seda siis ka tiimile. Ma isegi julgeks nimetada, et see on sellise hea juhtimise käsitööoskuse küsimus.
  • Illustreerimaks lihtsuse ja selguse olemust juhtimises, tooksin siin paralleelina ilu või siis täiuslikkuse käsitluse mõiste. Mis on ilu? Ilu on see, kui ei ole enam midagi juurde panna, aga ei saa ka midagi ära võtta. Seal ei ole midagi üleliigset, aga samas kõik oluline on olemas. Ja ma olen veendunud, et see on ka esimene põhimõte, mille poole peaks samuti juhtimises püüdlema, kui sa oma tiimile püüad kirjeldada mida, miks ja kuidas me teeme.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)